Η Estée Lauder εξαγοράζει την Tom Ford και ίσως έγινε το μεγαλύτερο fashion deal όλων των εποχών!

11:40 16/11/2022 - Πηγή: iPop

Δύο από τους κορυφαίους οίκους μόδας εμβαθύνουν τη σχέση τους! Η big fashion είδηση αφορά την Estée Lauder και την Tom Ford. Τι σημαίνει, άραγε, κάτι τέτοιο για τη βιομηχανία της μόδας;

Σε μια σημαντική συμφωνία που ανακοινώθηκε την Τρίτη 15/11, η Estée Lauder Companies ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει

τον επί χρόνια συνεργάτη της, Tom Ford. Η συμφωνία θέλει ο αμερικάνικος οίκος μόδας και ομορφιάς να αξίζει 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια και το ποσό αυτό θα πληρωθεί μέσω ενός συνδυασμού μετρητών και πληρωμών που πρέπει να καταβληθούν το 2025. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει οριστικά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Τι κοινό έχουν οι γυναίκες που δουλεύουν στην Estée Lauder και στο Spotify;

Εξαγορά Tom Ford: Το παρασκήνιο της συμφωνίας!

Ο Tom Ford – ο διάσημος σχεδιαστής, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ομώνυμης εταιρείας του – θα παραμείνει ως ο «δημιουργικός οραματιστής» του brand μετά το κλείσιμο και μέχρι το τέλος του 2023, σύμφωνα με σχετική δήλωση.

Ο Domenico De Sole, ο πρόεδρος του brand που είχε προηγουμένως διευθύνει την Gucci, θα παραμείνει, επίσης, σύμβουλος κατά την ίδια περίοδο.

Η συμφωνία θα επιτρέψει σε δύο από τους τρέχοντες συνεργάτες του Tom Ford, Ermenegildo Zegna και Marcolin, να επεκτείνουν τις υφιστάμενες συμφωνίες αδειοδότησης, ανέφεραν και οι δύο οίκοι.

Η Zegna, ο ιταλικός οίκος μόδας, θα επεκτείνει το συμβόλαιό του προκειμένου να «συμπεριλάβει μια μακροπρόθεσμη άδεια για όλη την ανδρική και γυναικεία μόδα, καθώς και αξεσουάρ και εσώρουχα», πρόσθεσαν. Η Marcolin θα συνεχίσει να κατασκευάζει γυαλιά ηλίου και οπτικούς σκελετούς με το brand Tom Ford.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Business of Fashion (@bof)

Η Tom Ford και η Estée Lauder είναι συνεργάτες για περισσότερα από 15 χρόνια, λανσάροντας μαζί το brand Tom Ford Beauty το 2006.

Γιατί οι εταιρείες χρειάζονται περισσότερες γυναίκες Leaders

Η Estée Lauder Companies, η οποία φιλοξενεί κι άλλα παγκόσμια brand ομορφιάς, όπως η Clinique και η Bobbi Brown, δήλωσε την Τρίτη ότι αναμένει οι ετήσιες πωλήσεις της σειράς καλλυντικών Tom Ford να φτάσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια «τα επόμενα δύο χρόνια».

«Ως ιδιόκτητης του οίκου, αυτή η στρατηγική θα ξεκλειδώσει νέες ευκαιρίες και θα ενισχύσει τα αναπτυξιακά μας σχέδια για την Tom Ford Beauty», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Estée Lauder Companies, Fabrizio Freda.

Ο Ford, επίσης, είπε ότι «δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενος με αυτή την εξαγορά, καθώς η Estée Lauder Companies είναι το ιδανικό σπίτι για το brand».

«Ήταν ένας εξαιρετικός συνεργάτης από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του οίκου και είμαι πολύ ενθουσιασμένος!», πρόσθεσε στην ίδια δήλωση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Estée Lauder εξαγοράζει την Tom Ford και ίσως έγινε το μεγαλύτερο fashion deal όλων των εποχών! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα