Η απαλλαγή από τις αρνητικές σκέψεις σου φαίνεται «βουνό»; Αυτοί οι τρόποι θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μια πιο θετική στάση ζωής

18:03 10/7/2022 - Πηγή: iPop

«Μια και μόνο μικρή θετική σκέψη κάθε πρωί μπορεί να αλλάξει όλη σου τη μέρα». Η φράση αυτή αποτελεί μια μεγάλη αλήθεια και στηρίζεται στο γεγονός ότι το μυαλό μας είναι το κέντρο ελέγχου μας. Από αυτό ξεκινούν όλα τα θετικά και τα αρνητικά συναισθήματα. Στις μέρες μας οι αφορμές για αρνητικά σενάρια είναι πολλές, τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να ελέγξουμε το μυαλό μας και να κάνουμε περισσότερες θετικές σκέψεις στην καθημερινότητά μας; Η αυτοπεποίθηση και η πίστη στον εαυτό μας ανοίγουν το δρόμο για τη λύση των προβλημάτων μας

και για την πραγματοποίηση των στόχων μας. Για να αλλάξεις τη ζωή σου χρειάζεται να κάνεις πράξη τη θεωρία και να αναλάβεις την ευθύνη για την ευημερία σου.

Ήρθε ο καιρός να βάλεις τέλος στις αρνητικές σκέψεις με αυτή την απλή μέθοδο

Αυτές είναι οι τεχνικές για να καταφέρεις να κάνεις περισσότερες θετικές σκέψειςUnsplashΝα χαμογελάς πιο συχνά!

Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό! Μελέτες έχουν αποδείξει ότι και μόνο το χαμόγελο μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σου. Όταν χαμογελάμε, ο εγκέφαλος εκκρίνει ενδορφίνες, οι οποίες μας φτιάχνουν τη διάθεση και δημιουργούν ευφορία.

Να χαμογελάς στους ανθρώπους που προσπερνάς, όταν ξυπνάς το πρωί και πριν κοιμηθείς κάθε βράδυ. Χαμογέλα στους φίλους, στους συναδέλφους, στους γονείς. Χαμογέλα χωρίς λόγο και για κάθε λόγο.

Να ξοδεύεις λιγότερο χρόνο μένοντας στα αρνητικά

Οι αρνητικές σκέψεις μας κυριεύουν. Συχνά, πιάνω τον εαυτό μου όταν έχω κάνει μια αρνητική σκέψη, να μην μπορώ να σταματήσω με αποτέλεσμα να χαλάει όλη μου η διάθεση.

Όταν βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση, ανάλαβε δράση επιλέγοντας μια διαφορετική οπτική γωνία. Αν αφήσεις τον αρνητισμό να σε καταλάβει, επιλέγεις να πάρεις μια δύσκολη κατάσταση στα σοβαρά και να σε επηρεάσει. Κάνε μια διαφορετική επιλογή. Ρώτησε τον εαυτό σου, τι επιλέγω να βιώσω τώρα;

5 εγγυημένοι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το Overthinking μια για πάντα!

Ευγνωμοσύνη- Η λέξη κλειδί για τις θετικές σκέψεις

Έχουμε μάθει να μη λέμε ευχαριστώ για όσα έχουμε και απολαμβάνουμε στη ζωή μας, αλλά να στεκόμαστε σε αυτά που δεν έχουμε, σε αυτά που μπορεί να έχει ο διπλανός μας, στη ζωή που είναι άδικη μόνο με εμάς και με κανέναν άλλο, στην τύχη μας που φταίει κι όλα μας πάνε στραβά.

Το να είσαι ευγνώμων για όσα καλά έχεις στη ζωή σου είναι το κλειδί. Η ευγνωμοσύνη πάει πακέτο με τη χαρά, καθώς έτσι μαθαίνεις να είσαι αυτάρκης και να εκτιμάς αυτά που έχεις στο σήμερα. Να απολαμβάνεις τη στιγμή, το εδώ και τώρα, γιατί το σήμερα, με ό, τι συμπεριλαμβάνει, είναι όλα όσα έχεις. Το αύριο δεν έχει έρθει ακόμα κι ούτε το εξουσιάζεις.

Προσπάθησε να βρίσκεις ένα καλό σε καθετί κακό

Πολύ συχνά εστιάζουμε στα κακά γεγονότα, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει κάτι θετικό σε οτιδήποτε αρνητικό συμβαίνει. Πάντα το νόμισμα έχει δύο όψεις!

Μέσω της δύναμης της θετικής σκέψης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια κακή εμπειρία για να μάθεις κάτι νέο για τον εαυτό σου, να συνειδητοποιήσεις ότι έκανες λάθος, να καταλήξεις σε ένα νέο σχέδιο που δεν είχες σκεφτεί ποτέ πριν, για να αναγνωρίσεις ότι υπήρχε μια καλή εμπειρία σε μια κακή εμπειρία, και τόσα άλλα. Εξίσου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις αρνητικές εμπειρίες ως εμπειρίες μάθησης.

Και μην ξεχνάς! Η ζωή είναι πολύ όμορφη, αρκεί να ξέρεις να τη ζεις.

16+1 Quotes έμπνευσης για να καλωσορίσουμε τη νέα μέρα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η απαλλαγή από τις αρνητικές σκέψεις σου φαίνεται «βουνό»; Αυτοί οι τρόποι θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μια πιο θετική στάση ζωής εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτοί,aftoi