Η άσκηση που μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα γίνεις κάθε μέρα καλύτερος σε αυτό που κάνεις

20:40 31/3/2022 - Πηγή: iPop

Για σένα που δημιουργείς στη δουλειά σου, με οποιονδήποτε τρόπο, το πώς να γίνω πιο δημιουργικός είναι κάτι που ίσως σε απασχολεί καθημερινά, ειδικά αν αγαπάς τη δουλειά σου και θες να δίνεις πάντα τον καλύτερο εαυτό σου. Υπάρχει μια εγγυημένη άσκηση που κάνουν πολλοί δημιουργοί και αυτή είναι το όχημα που τους κάνει καλύτερους μέρα με τη μέρα. Άλλωστε είναι μια αλήθεια που ομολογούν όλοι ότι εκεί που δίνεις χρόνο, ενέργεια και αγάπη, γίνεσαι καλύτερος! Δεν έχεις να χάσεις λοιπόν τίποτα παρά μόνο να κερδίσεις.

Πώς να γίνω πιο δημιουργικός
στην πράξη;

Η έμπνευση πολλές φορές για όσους δημιουργούμε κάτι, είναι το ζητούμενο. Θέλουμε κάτι να μας εμπνεύσει. Κάτι που θα δώσει πνοή σε όλα αυτά που φτιάχνουμε, τη σπίθα που θα ανάψει τη φλόγα της δημιουργίας. Φυσικά δεν υπάρχει παρθενογένεση και όπως είχε πει και ο Πικάσο: «Οι κακοί καλλιτέχνες αντιγράφουν. Οι καλοί καλλιτέχνες κλέβουν».

Το θέμα δεν είναι να πάρεις αυτούσια την ιδέα κάποιου άλλου και να την πουλήσεις ως δική σου, αυτό είναι αδίκημα και φυσικά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την πνευματική ιδιοκτησία των άλλων.

Αυτό που μπορούμε όμως να κάνουμε είναι να πάρουμε έμπνευση ή την ιδέα που υπάρχει εκεί έξω είτε από συναδέλφους είτε όπου βρίσκουμε την έμπνευση και να δεσμευτούμε στο πώς να το κάνουμε εμείς με έναν άλλο τρόπο, ρωτώντας πάντα: «Πώς θα μπορουσε αυτό να γίνει ακόμα καλύτερο από αυτό που είναι σήμερα»;

Αυτό είναι το καλύτερο που έχεις να δώσεις;

Unsplash/The Creative ExchangeΠροσοχή στη σύγκριση

Η σύγκριση είναι ο κλέφτης της χαράς. Δεν συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους, δεν συγκρίνουμε τη δημιουργία μας με άλλων δημιουργών αλλά συγκρίνουμε το τελικό αποτέλεσμα σε σχέση με το πώς ήταν και πώς έγινε σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια και γούστα.

Αυτή είναι μια άσκηση η οποία είναι πολύ δημιουργική και προσφέρει τόνους γνώσης και αποτελέσματος και μπορεί να βοηθήσει έμπρακτα στο να ανέβει σε άλλο level η ποιότητα της δουλειάς μας.

Κάποιες φορές ο χρόνος δεν περισσεύει να κάτσεις να κάνεις επιπλέον δουλειά χωρίς ειδικά να στο ζητήσει κάποιος, επομένως δεν θα πληρωθείς για την εργασία σου και αυτό είναι κάτι που είναι πολύ φυσιολογικό να σκεφτείς πριν το κάνεις. Όμως το να κάνεις κάτι ακόμα καλύτερο από ό,τι ήταν είναι μια πρόκληση που μπορεί να γίνει έμφυτη από ένα σημείο και μετά.

16 κλασικές ερωτήσεις συνέντευξης και οι απαντήσεις που θα σε βοηθήσουν να πάρεις τη δουλειά

Και τόση δουλειά τσάμπα;

Δεν τίθεται θέμα για την πληρωμή που θα πάρεις. Η πληρωμή είναι ότι θα γίνεις πολύ καλύτερος σε αυτό το αντικείμενο στοχεύοντας πάντα στο να δημιουργείς κάτι που είναι πολύ καλύτερο από αυτό που είναι ήδη. Η πληρωμή σου είναι ότι συν τω χρόνω θα λάβεις τους καρπούς της εργασίας αυτής, θα γίνεις καλύτερος και μάλιστα αν έχεις την τάση για εξωστρέφεια αυτό μπορείς φυσικά να το πουλήσεις και να πληρωθείς αργότερα.

Μπορείς λοιπόν να επικοινωνήσεις το αποτέλεσμα της δουλειάς σου με την νέα βελτιωμένη έκδοσή της και ίσως αυτός που θα το δείξεις να θέλει να συνεργαστείτε. Ακόμα και αν δεν θέλει να αγοράσει το αποτέλεσμα της δουλειάς ο ενδιαφερόμενος, δεν πειράζει και πάλι έκανες μια επένδυση στον εαυτό σου, στη δουλειά σου και έβαλες το λιθαράκι σου με το δικό σου τρόπο ώστε να βγαίνει προς τα έξω μόνο υψηλής ποιότητας δημιουργία και όχι προχειροδουλειά και αυτό είναι μόνο υπέρ σου. Κάπως έτσι σκέφτονται οι A Players και είναι ένας εξαιρετικός στόχος, το να θέτεις υψηλά τον πήχη με κάθε σου κίνηση.

Η ιδέα αυτή βοηθά στην πράξη στο πώς να γίνω πιο δημιουργικός ακόμα και αν ο χρόνος δεν περισσεύει ώστε κάθε μέρα να κάνεις ένα πράγμα καλύτερο από όσο είναι σήμερα, θα μπορούσες να να δεσμευτείς με μια ώρα την εβδομάδα που δεν είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί από εκείνον που το θέλει.

Εκεί που συναντιέται το ταλέντο με το πάθος και την αποστολή! Με απλά λόγια, πώς να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η άσκηση που μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα γίνεις κάθε μέρα καλύτερος σε αυτό που κάνεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα