Η Ελλάδα στις αγορές: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο

11:37 16/7/2019 - Πηγή: iPop

Στα 5 δισ. φαίνεται πως φτάνουν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι προσφορές για το 7ετές ελληνικό ομόλογο, τις πρώτες ώρες μετά το άνοιγμα του βιβλίου.

Το επιτόκιο αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,90%, ενώ στόχος του ΟΔΔΗΧ είναι να αντληθούν 2,5 δισ. ευρώ

Τα 2,5 δισ. που θα αντλήσει το ελληνικό δημόσιο θα τα χρησιμοποιήσει για να αποπληρώσει έως 2,5 με 3 δισεκ. δάνεια προς το ΔΝΤ.

Μ’

αυτό τον τρόπο, μειώνεται και το συνολικό υπόλοιπο από 9,5 δισεκ. σε 6,5 δισεκ. και ταυτόχρονα μειώνει το κόστος δανεισμού που είχε φθάσει έως το 4,95%.

Το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο λήξης 23 Ιουλίου 2026, άνοιξε λίγο μετά τις 10:00 των πρωί. Η Ελλάδα έχει προσλάβει τις Barclays, BofA Merrill Lynch, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale για να οργανώσουν την έκδοση.

Η έκδοση του 7ετούς ομολόγου είναι η πρώτη που πραγματοποιείται μετά την κυβερνητική αλλαγή και η τρίτη κατά σειρά από την αρχή του έτους. Υπενθυμίζεται ότι Ελληνικό Δημόσιο ήδη έχει δανειστεί με την έκδοση 5ετούς και 10ετούς ομολόγου περίπου 5 δισ. ευρώ.

Επομένως με δεδομένο ότι το δανειακό πρόγραμμα για φέτος είχε προσδιοριστεί στα 7 δισ. ευρώ, ή έκδοση του νέου 7ετούς ομολόγου αναμένεται να κυμανθεί στα 2,5 δισ. ευρώ.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, σύμφωνα με έρευνα της BofA, πάνω από το 60% των επενδυτών προσδοκά να επαναλάβει η ΕΚΤ την ποσοτική χαλάρωση έως το τέλος του χρόνου. Η ίδια έρευνα διαπιστώνει ότι η έκθεση των επενδυτών σε ομόλογα της περιφέρειας της Ευρωζώνης, όπως της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, είναι σχεδόν στο υψηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα της κρίσης, καθώς οι αγοραστές αναζητούν υψηλές αποδόσεις.

Το άρθρο Η Ελλάδα στις αγορές: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα