Η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει τα σπίτια μας- 5 τρόποι με τους οποίους έχει επηρεάσει το interior design

20:48 7/4/2021 - Πηγή: iPop

Ο κορονοϊός έχει φέρει τεράστιες αλλαγές στον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε, αναδημιουργούμε… Πάνω από 1 χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, μπορούμε πλέον να μιλήσουμε με βεβαιότητα για τις αλλαγές στο interior design που έχει φέρει. Έχει αλλάξει ο τρόπος που διακοσμούμε και οργανώνουμε τα σπίτια μας και είναι απόλυτα λογικό, καθώς περνάμε πλέον περισσότερο χρόνο σε αυτά κι έχουν αλλάξει οι ανάγκες και οι προτεραιότητές μας.

Καθώς τα μέτρα χαλαρώνουν,

αλλά το lockdown ουσιαστικά συνεχίζεται, η ανάγκη μας να έχουμε έναν λειτουργικό, άνετο και καλαίσθητο χώρο, κοντά στα γούστα μας, αυξάνεται.

Τι συμπεράσματα έχουν βγάλει όμως οι ειδικοί του είδους, οι interior designers; Ποιες είναι οι τάσεις και τι ζητούν περισσότερο τον τελευταίο χρόνο οι πελάτες τους;

Οι αλλαγές στο interior design που έχει φέρει η πανδημία του κορονοϊού

Γραφείο στο σπίτι

Τα προηγούμενα χρόνια, οι απαιτήσεις για ένα γραφείο στο σπίτι ήταν περιορισμένες. Όλοι ήθελαν απλά ένα έπιπλο γραφείου και μια καρέκλα, ώστε να κάθονται να κάνουν λίγη δουλειά απ’ το σπίτι, να ελέγχουν τα emails τους ή να αναζητήσουν μια συνταγή. Τώρα, όμως, με τα ποσοστά της τηλεργασίας να είναι πιο αυξημένα από ποτέ, όλοι θέλουν να έχουν ένα λειτουργικό και άνετο χώρο, καθώς εκεί περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Οι άνθρωποι, λοιπόν, μεγάλες επιφάνειες εργασίες, άνετες καρέκλες, χώρους αποθήκευσης και έπιπλα οργάνωσης.

Pexels

Η είσοδος του σπιτιού έχει αποκτήσει άλλο νόημα

Η είσοδος των σπιτιών τώρα διακοσμούνται και οργανώνονται με μεγαλυτερη φροντίδα, καθώς εκεί τακτοποιούμε όλα τα είδη που χρειαζόμαστε να έχουμε σε άμεση πρόσβαση φεύγοντας απ’ το σπίτι (αντισηπτικά, μαντηλάκια, μάσκα), ενώ θέλουμε να αφήσουμε εκεί τα αντικείμενα που είναι φορείς μικροβίων, όπως τα παπούτσια μας.

Unsplash/Douglas Sheppard

Διακόσμηση και σχεδιασμός πιο κοντά στη φύση

Το πράσινο και το καφέ χρώμα συναντώνται πιο πολύ πλέον στα σπίτια, ενώ ο κόσμος δίνει έμφαση στα μεγάλα παράθυρα και στις μπαλκονόπορτες που αποτελούν ένα άνοιγμα προς τα στοιχεία της φύσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο σε όσους μένουν μέσα στην πόλη και προσπαθούν να φέρουν τον χώρο τους πιο κοντά σε γήινες αποχρώσεις.

Freepik

Χώροι για χαλάρωση

Επειδή δεν ταξιδεύουμε, προσπαθούμε να κάνουμε τα σπίτια μας να μοιάζουν περισσότερο με καταφύγια χαλάρωσης. Δημιουργούμε γωνιές όπου μπορούμε να χαλαρώσουμε αγκαλιά με έναν καφέ κι ένα καλό βιβλίο.

Unsplash/Rafael Leão

Δωμάτια πολλαπλών χρήσεων

Ο περιορισμός των εξόδων, μας έχει αναγκάσει να κάνουμε περισσότερες δραστηριότητες στο σπίτι. Έτσι, λοιπόν, βλέπουμε δωμάτια και χώρους που ήταν προηγουμένως αναξιοποίητοι να μετατρέπονται σε playrooms και mini γυμναστήρια.

Shutterstock

Κήπος/ αυλή/ μπαλκόνι

Ίσως είναι περιττό να το πούμε αλλά όλοι τον τελευταίο χρόνο έχουμε επενδύσει λίγο παραπάνω στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας κι έχουμε αρπάξει την ευκαιρία να τον φτιάξουμε όπως τον ονειρευόμασταν, με πολλά φυτά, έπιπλα εξωτερικού χώρου, ομπρέλες και κιόσκια.

Freepik

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει τα σπίτια μας- 5 τρόποι με τους οποίους έχει επηρεάσει το interior design εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα