Η ΠΝΟ αποφάσισε την αναστολή της απεργίας

09:22 10/12/2016 - Πηγή: iPop

Μετά την συνεδρίαση που είχαν τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ το πρωί του Σαββάτου αποφασίστηκε η αναστολή της απεργίας.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με όσα είχε εξαγγείλει τις προηγούμενες ημέρες η ΠΝΟ, η απεργία θα έληγε στις 6:00 το πρωί της Κυριακής.

Με βάση την απόφαση της ΠΝΟ,

τα πλοία θα αναχωρήσουν απ’ τα λιμάνια ήδη από σήμερα, ανακουφίζοντας τους κατοίκους των νησιών που είχαν έρθει αντιμέτωποι με σωρεία προβλημάτων τις προηγούμενες ημέρες λόγω της συνεχόμενης απεργίας.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ναυτεργατικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς, σχολίασε ότι «η ΠΝΟ αφουγκράστηκε την κοινωνία και ειδικά εν όψει εορτών, αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων». Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει ότι «κανένα από τα προβλήματά μας δεν λύθηκε».

Το πρώτο σχόλιο του Παναγιώτη Κουρουμπλή για την απόφαση της ΠΝΟ ήταν ότι «πρυτάνευσε η λογική».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Υπουργός Ναυτιλίας είπε:

Επιτέλους πρυτάνευσε η λογική έπειτα από διάλογο 18 ημερών. Το αίτημα για το οποίο έγινε η απεργία, η Κυβέρνηση το ικανοποίησε. Δεν υπάρχει θέμα φορολόγησης των ναυτικών

Οι εργαζόμενοι στην ΠΝΟ ξεκίνησαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις μετά τις φήμες για αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς των ναυτικών. Η Κυβέρνηση, τόσο δια στόματος Π. Κουρουμπλή, όσο και με διαβεβαίωση του Ε. Τσακαλώτου δεσμεύτηκε ότι το φορολογικό καθεστώς δεν θα υποστεί αλλαγές, όσο κι αν επιμένουν οι Θεσμοί.

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Η ΠΝΟ αποφάσισε την αναστολή της απεργίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα