Η πρώτη δημόσια εκδήλωση χωρίς τον Πρίγκιπα Φίλιππο – Ποιος θα σταθεί στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ;

19:01 6/6/2021 - Πηγή: iPop

Η πρώτη εκδήλωση Trooping The Colour 2021 χωρίς τον Πρίγκιπα Φίλιππο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου και για πρώτη φορά η βασίλισσα Ελισάβετ δε θα τον έχει στο πλευρό της. Ποιος θα σταθεί στο πλευρό της βασίλισσας;

Trooping The Colour 2021 χωρίς τον Πρίγκιπα Φίλιππο

Το Trooping of the Color έχει σηματοδοτήσει τα επίσημα γενέθλια του Βρετανικού Κυρίαρχου για πάνω από 260 χρόνια. Φέτος, για πρώτη φορά η βασίλισσα Ελισσάβετ κατά τη διάρκεια

της εκδήλωσης δε θα έχει στο πλευρό της τον πρίγκιπα Φίλιππο και έτσι τη θέση του θα πάρει ο εξάδελφός της δούκας του Κεντ, πρίγκιπας Έντουαρντ.

Φυσικά η εκδήλωση εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 θα πραγματοποιηθεί με μέτρα προστασίας όπως είχε πραγματοποιηθεί και το 2020. H βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Έντουαρντ θα δεχθούν τον βασιλικό χαιρετισμό, ενώ στη συνέχεια θα ακουστεί ο βρετανικός εθνικός ύμνος. Πάνω από 1400 στρατιώτες παρέλασης, 200 άλογα και 400 μουσικοί συγκεντρώνονται κάθε Ιούνιο σε μια υπέροχη επίδειξη για τα επίσημα γενέθλια της Βασίλισσας.

Ο πρίγκιπας Έντουαρντ, δούκας του Κεντ, είναι μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας και πρώτος εξάδελφος της βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς ο πατέρας του πρίγκιπας Γεώργιος, δούκας του Κεντ, ήταν αδελφός του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’. Η μητέρα του πρίγκιπα Έντουαρντ, πριγκίπισσα Μαρίνα της Ελλάδας, ήταν πρώτη εξαδέλφη του πρίγκιπα Φιλίππου, δούκα του Εδιμβούργου, και άρα ο γαλαζοαίματος ήταν συγγενής και με τον σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ.

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η πρώτη δημόσια εκδήλωση χωρίς τον Πρίγκιπα Φίλιππο – Ποιος θα σταθεί στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα