Συνάντηση Σκουρλέτη με ΠΟΕ- ΟΤΑ- Τι αποφασίστηκε

09:59 24/6/2017 - Πηγή: iPop

Νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή για το ζήτημα των συμβασιούχων καθαριότητας την Δευτέρα 26 Ιουνίου. Η ρύθμιση θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Συνάντηση Σκουρλέτη με ΠΟΕ- ΟΤΑ.

«Μετά από

τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, αποφασίστηκε να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση, την Δευτέρα στη Βουλή, η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων», ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης.

Μετά από την έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, ανακοινώθηκε πως θα δοθούν νέες προσωρινές συμβάσεις, στους ήδη απασχολούμενους στην καθαριότητα.

Ο υπουργός Εσωτερικών είχε προαναγγείλει μια σύμβαση, η οποία θα απασχολήσει τους εργαζόμενους στην καθαριότητα μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων των επιτυχόντων του διαγωνισμού που θα γίνει με ευθύνη του ΑΣΕΠ.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση έχει στόχο να ομαλοποιηθεί η κατάσταση καθώς πλέον θα υπάρχει λόγος να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Νομίζουμε ότι μετά τη σημερινή εξέλιξη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και θέλουμε να καλέσουμε την Ομοσπονδία των εργαζομένων, καθώς και την ΚΕΔΕ, ο καθένας από τη μεριά του, να συμβάλουν έτσι ώστε, πολύ γρήγορα, να ομαλοποιηθεί η κατάσταση

Η απάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Με παρέμβασή του ο κ. Σκουρλέτης κάλεσε τους εκπροσώπους της ΠΟΕ – ΟΤΑ στο υπουργείο προκειμένου να τους ενημερώσει για τη νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να κατατεθεί.

«Δεν θα βγει κανένα απορριμματοφόρο στους δρόμους, μέχρι να αξιολογήσουμε την πρόταση της κυβέρνησης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά από τη συνάντηση.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ζήτησαν διευκρινήσεις σχετικά με τη ρύθμιση που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τονίζοντας πως η συγκεκριμένη ρύθμιση απέχει πολύ από τα αιτήματα της Ομοσπονδίας.

«Αυτή η νομοθετική ρύθμιση απέχει πάρα πολύ από αυτά που λέμε ως ομοσπονδία, πρέπει όμως να την δούμε, να εξειδικεύσουμε τι ακριβώς λέει και να λάβουμε την απόφαση μας. Οι νέες συμβάσεις δεν καλύπτουν τους συμβασιούχους που έχουν 1 ή 2 ή 3 ή 4 συμβάσεις καθαριότητας. Η παράταση θα είναι για όλους τους συμβασιούχους, όμως εμείς λέμε ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας πρέπει να έχουμε ευχέρεια να μονιμοποιηθούμε».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναμένεται να εξετάσει τη σχετική ρύθμιση μαζί με το νομικό της τμήμα, ενώ ο κ. Σκουρλέτης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, στον οποίο και θα παραδώσει το σχέδιο της νομοθετικής ρύθμισης.

Να σημειωθεί πάντως πως οι συμβασιούχοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, προαναγγέλοντας στάσεις εργασίας και 24ωρη πανελλαδική απεργία την ερχόμενη Πέμπτη.

The post Συνάντηση Σκουρλέτη με ΠΟΕ- ΟΤΑ- Τι αποφασίστηκε appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα