Η συνήθεια των Γάλλων που πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας!

16:10 26/12/2019 - Πηγή: iPop

Πώς είναι δυνατόν οι Γάλλοι που είναι λάτρεις του αλκοόλ και των κρουασάν να διατηρούν τη σιλουέτα τους κι εμείς που έχουμε τη μεσογειακή διατροφή όχι; Η απάντηση κρύβεται στις μικρές μερίδες φαγητού! 

Μπορεί οι Γάλλοι να μην ξέρουν τόσα από μεσογειακή διατροφή, όπως οι Έλληνες, όμως διατηρούν τη σιλουέτα τους. Που έγκειται αυτό το γαλλικό παράδοξο; Στο γεγονός ότι παρ’ όλο που καταναλώνουν όλα τα είδη τροφίμων, το κάνουν τρώγοντας πολύ μικρές μερίδες φαγητού.

Ψάχνουμε όλοι να κάνουμε δίαιτες, προσπαθούμε να αλλάξουμε τη διατροφή μας και να κόψουμε τα γλυκά μαχαίρι τη στιγμή που

η απάντηση βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα. Οι Γάλλοι εδώ και πολλά χρόνια φημίζονται για την κουζίνα τους κι όχι αδίκως. Αν πάει ένας Έλληνας σε γαλλικό εστιατόριο θα γκρινιάξει με το πόσο μικρή ήταν η μερίδα του φαγητού σε σημείο που δεν χόρτασε. Μήπως, όμως, αυτή είναι η ιδανική ποσότητα φαγητού που πρέπει να καταναλώνουμε;

Ποια είναι τα μυστικά των Γάλλων;Όπως είπαμε, οι μικρές μερίδες φαγητού σίγουρα βοηθούν στο αδυνάτισμα, όμως δεν είναι οι μόνες.Οι Γάλλοι βλέπουν το φαγητό ως ευχαρίστηση και απόλαυση, με αποτέλεσμα να τρώνε αργά, χωρίς να βιάζονται.Τρώνε ποιοτικά κι όχι ποσοτικά. Μπορεί να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα, αφού προτιμούν να ψωνίζουν τα υλικά τους από πολλά διαφορετικά μαγαζιά, όπως κρεοπωλεία, μαγαζιά που πουλάνε μόνο τυριά και μαγαζιά μόνο με λαχανικά, όμως φροντίζουν έτσι για την καλύτερη ποιότητα του φαγητού τους.Μπορεί το γαλλικό κρασί να είναι must ποτό για τους Γάλλους, όμως οι υπεύθυνες ποσότητες αλκοόλ μόνο κακό δεν κάνουν. Όμως, να τονίσουμε πως το αλκοόλ δεν βλάπτει μόνο αν καταναλώνεται με μέτρο.Πίνουν πολύ νερό.Δεν βγάζουν από τη διατροφή τους καμία κατηγορία τροφίμων.Τρώνε νωρίς μεσημεριανό. Στη Γαλλία έχουν την τάση να τρώνε συγκεκριμένη ώρα μεσημεριανό κάθε μέρα και συνήθως το κάνουν κατά τη 1 το μεσημέρι.

Αν δυσκολεύεσαι να μειώσεις την ποσότητα του φαγητού χρησιμοποίησε μικρότερο πιάτο από αυτό που τρως συνήθως.

Αυτοπειθαρχία είναι η λέξη κλειδί! Αν η απόλαυση του φαγητού δεν γίνεται και κατάχρηση, τότε έχεις το αδυνάτισμα στο τσεπάκι σου!

Διάβασε ακόμα:

Το χέρι σου μαρτυρά πόσο φαγητό πρέπει να καταναλώνεις!

Photo: Eat Pray Love / Columbia Pictures

Το άρθρο Η συνήθεια των Γάλλων που πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα