Η συνταγή για να φτιάξεις μόνος σου τη σωστή BBQ σως!

14:58 10/2/2020 - Πηγή: iPop

H ΒΒQ σως είναι απ’ τις αγαπημένες μας! Την απολαμβάνουμε με τις πατάτες τηγανητές αλλά και το κρέας ενώ λατρεύουμε και την πίτσα με τη συγκεκριμένη σάλτσα! Κι αυτή η συνταγή για BBQ σως είναι ό,τι πιο νόστιμο έχεις δοκιμάσει. 

Γιατί να την πάρεις έτοιμη απ’ το ράφι του super market και να μη τη φτιάξεις μόνος σου; Η συνταγή για BBQ σως είναι

εξαιρετικά απλή και θα την έχεις έτοιμη μέσα σε μερικά λεπτά για να μπορείς να συνοδεύεις τις πατάτες σου (τηγανητές ή στον φούρνο), να τη βάλεις στα μακαρόνια (ναι, ακόμη και στα μακαρόνια), στη σαλάτα αλλά και στο κρέας που έχεις ψήσει στη σχάρα!

Τι θα χρειαστείς;120 γραμμάρια κέτσαπ5 κουταλιές βινεγκρέτ μπαλσάμικο1 κουταλιά ζάχαρη, plus 1/2 κουταλιά1 κουταλιά μπαχαρικά (μαϊντανός, δεντρολίβανο, θυμάρι, βασιλικός)1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέριμοσχοκάρυδο, για γεύσητυρί, προαιρετικάΠώς θα φτιάξεις τη σως;Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί κι ανακατεύουμε πολύ καλά.Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-8 λεπτά, μέχρι να λιώσει και η ζάχαρη.Προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο και 1/4-1/2 φλιτζάνι απ’ το αγαπημένο μας τυρί.Αν το θα το συνοδεύσουμε με κρέας, τότε μπορούμε να βάλουμε κατευθείαν το κρέας μέσα στην κατσαρόλα. Διαφορετικά, μπορούμε να προσθέσουμε μια κουταλιά από τη σως πάνω από το φαγητό μας.

Η σπιτική BBQ σως είναι πολύ πιο νόστιμη από μια που θα αγοράσεις στο super market. Στο υποσχόμαστε!

Καλή σου όρεξη!

Δες κι αυτή τη συνταγή:

Αυτή τη σως χρησιμοποιούν στα burgers που αγαπάς!

Photo: unsplash/Caroline Attwood

Το άρθρο Η συνταγή για να φτιάξεις μόνος σου τη σωστή BBQ σως! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα