Η τρομακτική στιγμή που κεραυνός χτυπά πολυκατοικία | Video

08:42 11/7/2019 - Πηγή: iPop

Η κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη ήταν πρωτόγνωρη ενώ στη Χαλκιδική θρηνούμε 6 θύματα και τουλάχιστον εκατό τραυματίες. Η στιγμή που κεραυνός χτυπά πολυκατοικία σε ένα video, όπως το κατέγραψε κάτοικος με το κινητό του.

Η κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη ήταν ξαφνική και κανένας δεν περιμένει την έκτασή της. Ένας κεραυνός χτυπά πολυκατοικία στην κατοικημένη περιοχή

του Ευόσμου κι ένας πολίτης πρόλαβε και τράβηξε video με το κινητό του.

Η στιγμή πραγματικά είναι σοκαριστική. Απ’ την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν πολλές πτώσεις δέντρων με αποτέλεσμα να να προκληθούν ζημιές σε οικίες, επιχειρήσεις και καταστήματα.

Η στιγμή που κεραυνός χτυπά πολυκατοικία



Ένας άλλος χρήστης του Facebook ανέβασε ένα video με τους κεραυνούς που έπεσαν στη Χαλκιδική μέσα σε λεπτά.

Γιατί μέσα σε 10 λεπτά έγιναν όλα, όπως είπε και ο καθηγητής Γεωλογίας και Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε ότι το φαινόμενο θα εμφανιστεί στο τάδε χωριό ή στο διπλανό χωριό. Υπάρχει συνήθως μια ζώνη του ενός ή δύο χιλιομέτρων», είπε ο κ. Λέκκας.

Θα ξαναζήσει η Ελλάδα τέτοια φαινόμενα; Δυστυχώς, η απάντηση του Καθηγητή είναι καταφατική. Ναι, η Ελλάδα θα βρεθεί ξανά σε τέτοιες καταστάσεις. Όπως είπε μάλιστα, σήμερα έχει παρουσίαση με τον κ. Ζερεφό γι’ αυτό ακριβώς το φαινόμενο, την κλιματική αλλαγή. «Είναι ένας αυτοτροφοδοτούμενος κύκλος με αποτέλεσμα να μπαίνουμε σε μια δίνη συνεχών φαινομένων με μεγάλη ένταση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Video με τους κεραυνούς που έπεσαν μέσα σε 10 λεπτά:

Το άρθρο Η τρομακτική στιγμή που κεραυνός χτυπά πολυκατοικία | Video εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα