Η βαφή των μαλλιών συνδέεται μ’ αυτό το σημαντικό πρόβλημα υγείας

13:35 10/12/2019 - Πηγή: iPop

Βαφή μαλλιών και προβλήματα υγείας: Πώς μπορεί να συνδέονται αυτά τα δύο; Πλέον, είναι πιο εύκολο από ποτέ να κάνεις μια αλλαγή στα μαλλιά σου, να αλλάξεις το χρώμα και το σχήμα! Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν.

Συγκεκριμένα, βαφή μαλλιών και προβλήματα υγείας έχουν άμεση σύνδεση κι αυτό έχουν δείξει πολυάριθμες έρευνες. Πιο συγκεκριμένα, μια νέα έρευνα έδειξε ότι οι μόνιμες βαφές και τα διάφορα χημικά που κρατούν τα μαλλιά ίσια για μεγαλύτερο διάστημα, έχουν πολλούς κινδύνους.

Αναλυτικά, επιστήμονες από το National

Institute of Environmental Health Sciences αναφέρουν ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα αυξάνουν τον κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνου του μαστού.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι όσο πιο συχνά μια γυναίκα χρησιμοποιεί αυτά τα προϊόντα, τόσο πιο πολύ αυξάνεται η πιθανότητα να αναπτύξει καρκίνο του μαστού.

Πώς έγινε η έρευνα;

Οι επιστήμονες ανέλυσαν δεδομένα που συγκέντρωσαν από 46,709 γυναίκες και αυτό που βρήκαν ήταν ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούσαν συχνά βαφή μαλλιών ήταν 9% πιο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού.

Παράλληλα, αυτό που παρατηρήθηκε είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στη χρήση της μόνιμης και ημιμόνιμης βαφής.

Στατιστικά στοιχεία για τον καρκίνο του μαστού που όλες πρέπει να ξέρουμε!

Οι ερευνητές έχουν εξετάσει την πιθανή σύνδεση μεταξύ της βαφής των μαλλιών και του καρκίνου του μαστού αλλά τα αποτελέσματά τους δεν είναι συνεπή. Στην εν λόγω έρευνα βρέθηκε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού συνδέεται με τη βαφή των μαλλιών και η επίδραση είναι ακόμη πιο δυνατή στης Αφροαμερικανές γυναίκες, ειδικά σε αυτές που βάφουν τα μαλλιά τους πολύ συχνά.

Πολύ περισσότερο, οι συγγραφείς της έρευνας βρήκαν μια σύνδεση ανάμεσα στον καρκίνο του μαστού και στα χημικά που εντοπίζονται για τις ισιωτικές μαλλιών. Οι γυναίκες που ίσιωναν τα μαλλιά τους 5 με 8 φορές την εβδομάδα ήταν 30% πιο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση απαιτείται περαιτέρω έρευνα ώστε να διεξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Είμαστε εκτεθειμένοι σε πολλά πράγματα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν ή να αυξήσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης του καρκίνου του μαστού. Ενώ είναι νωρίς να εξαχθούν συμπεράσματα η αποφυγή αυτών των χημικών ουσιών συνίσταται.

Διαβάστε επίσης:

Πώς ν’ ανοίξεις το χρώμα στα μαλλιά σου χωρίς βαφή

Photo: Unsplash/Ivan Jevtic

Το άρθρο Η βαφή των μαλλιών συνδέεται μ’ αυτό το σημαντικό πρόβλημα υγείας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα