Ιρακινά στρατεύματα επιτίθενται για την ανακατάληψη του Ραμάντι από τον ISIS

13:32 22/12/2015 - Πηγή: iPop

Ο ιρακινός στρατός έχει ξεκινήσει οργανωμένη επίθεση, προκειμένου να ανακαταλάβει το κέντρο του Ραμάντι από το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχασαν τον έλεγχο της πόλης τον περασμένο Μάιο. Το Ραμάντι είναι ένα βασικός αστικός οικισμός της χώρας και είναι η πρωτεύουσα της δυτικής επαρχίας του Ανμπάρ.

Iraq

begins attack to recapture Ramadi center from Islamic State https://t.co/doNdxBGLb3

Reuters World (@ReutersWorld) December 22, 2015

Τη Δευτέρα, αγωνιστές του Ισλαμικού Κράτους, εμπόδισαν τους άμαχους να φύγουν από την πόλη Ραμάντι, καθώς περίμεναν μια επίθεση.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης του Ιράκ, αναφέρει στο Reuters,πως υπάρχουν πληροφορίες ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, εμποδίζουν οικογένειες αμάχων, να φύγουν από την πόλη, καθώς σκοπεύουν να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες, κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Ωστόσο, ορισμένοι από τους κατοίκους της πόλης Ραμάντι, έχουν καταφέρει να διαφύγουν ασφαλώς.

ISIS prevents civilians from leaving Ramadi ahead of imminent Iraqi offensive https://t.co/nP0hXpSepXpic.twitter.com/JUPW2oxC55

— RT (@RT_com) December 21, 2015

Ιρακινές κυβερνητικές υπηρεσίες πληροφοριών, δηλώνουν πως υπάρχουν περίπου 250 με 300 τρομοκράτες στο κέντρο του Ραμάντι.

Σημειώνεται πως ο ιρακινός στρατός έχασε τον έλεγχο της πόλης τον περασμένο Μάιο, παρά τη σημαντική εναέρια υποστήριξη των ΗΠΑ. Αμέσως μετά την πτώση της πόλης κι αφού αυτή περιήλθε στον έλεγχο του ISIS, ο Danny Makki ένα από τα μέλη του συριακού νεανικού κινήματος στη Μεγάλη Βρετανία, δήλωνε πως για να επανακτηθεί το Ραμάντι, θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον 10 χρόνια. Συγκεκριμένα, o ίδιος δηλώνει σχετικά:

Το Ραμάντι είναι μια πόλη πολύ κοντά στο Ανμπάρ, θέση εξαιρετικής σημασίας για το Ισλαμικό Κράτος. Ο στρατηγικός σχεδιασμός για την ανακατάληψη της πόλης, είναι πραγματικά σημαντικός. Όταν η πόλη περιήλθε στις δυνάμεις του ISIS, ήταν μια πραγματική ήττα για την ιρακινή κυβέρνηση, καθώς πρόκειται για μια σημαντική πόλη, κομβικής σημασίας στο ιρακινό πεδίο μάχης.

The post Ιρακινά στρατεύματα επιτίθενται για την ανακατάληψη του Ραμάντι από τον ISIS appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα