Ηρώδειο: Όλες οι συναυλίες και οι παραστάσεις για τον Οκτώβριο του 2022

16:46 19/9/2022 - Πηγή: iPop

Πλούσιες θα είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Ηρώδειο τον μήνα Οκτώβριο. Αγαπημένες μελωδίες, εντυπωσιακές μουσικοχορευτικές παραστάσεις, αξιόλογες θεατρικές παραγωγές και σπουδαία αφιερώματα σε μεγάλους καλλιτέχνες περιλαμβάνει το φετινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα για το Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Ρίξε μία ματιά, επέλεξε την αγαπημένη σου και κλείσε τα εισιτήριά σου!

Ηρώδειο – Πρόγραμμα Οκτωβρίου: Αναλυτικά οι εκδηλώσεις

2 Οκτωβρίου | Ζιζέλ, από το μπαλέτο και την ορχήστρα της

Εθνικής Όπερας της Οδησσού
Το μπαλέτο και η ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Οδησσού, σε πλήρη σύνθεση, με 150 συντελεστές, στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής του περιοδείας που ξεκίνησε τον Ιούλιο από την Ολλανδία, έρχεται και στην Αθήνα για να μας παρουσιάσει το αριστούργημα του Αντόλφ Αντάμ «Ζιζέλ». Η «Ζιζέλ» είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή έργα με συναισθηματικές διακυμάνσεις, ιδανικά χορογραφικά ανοίγματα και με υψηλές απαιτήσεις τεχνικής από τους χορευτές. Αλλά και το μοναδικό, ίσως, επίτευγμα της ρομαντικής περιόδου, που επιβίωσε ως τις ημέρες μας χωρίς να χάσει ίχνος της δύναμής του. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαία ένα από τα πιο αγαπημένα μπαλέτα στην ιστορία του χορού.

3 Οκτωβρίου | Για την Σμύρνη: Ο Σταμάτης Σπανουδάκης στο Ηρώδειο
Ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή με τίτλο «Για την Σμύρνη». Ο διακεκριμένος συνθέτης  έχοντας δίπλα του τους επί σειρά ετών συνεργάτες του, θα παρουσιάσει επιλεγμένα αποσπάσματα από το σύνολο του πλούσιου έργου του.

4 Οκτωβρίου | «Συναυλία-Αφιέρωμα στην Βίκυ Μοσχολιού
Ένα μεγάλο αφιέρωμα στην αξεπέραστη Βίκυ Μοσχολιού παρουσιάζουν η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα, μαζί με τον Μελωδία 99.2, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

5 Οκτωβρίου | Μήδεια, του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη
Ένα από τα πιο σπαρακτικά έργα του παγκόσμιου θεάτρου, την «Μήδεια» του Ευριπίδη, σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας. Ακολουθώντας το πρότυπο των τριών υποκριτών της αρχαίας τραγωδίας, όλα τα πρόσωπα του δράματος θα παιχτούν από τρεις ηθοποιούς: την Αθηνά Μαξίμου, τον Αιμίλιο Χειλάκη, και τον Αναστάση Ροϊλό.

6 Οκτωβρίου | Ο John Malkovich έρχεται στην Ελλάδα με την παράσταση “The Music Critic”
Ο John Malkovich, ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς όλων των εποχών, καταφθάνει στη χώρα μας με το σαρκαστικά απολαυστικό πρότζεκτ “The Music Critic” που παρουσιάζεται στο Ηρώδειο. Η μουσικοθεατρική παράσταση παρουσιάζεται σε σύλληψη και δημιουργία του διάσημου βιολιστή, συνθέτη, παραγωγού και ηθοποιού Aleksey Igudesman.

7 Οκτωβρίου | Η Τάνια Τσανακλίδου τιμά το έργο του Γιάννη Σπανού
Η Τάνια Τσανακλίδου τιμά το έργο του Γιάννη Σπανού (1934-2019) και παρουσιάζει μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη και πιανίστα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Μετρώντας 48 χρόνια από την πρώτη τους συνάντηση στον «Μορμόλη» (1974) και ακριβώς 40 από την πρώτη μεγάλη και ολοκληρωμένη συνεργασία τους στο «Φίλε…» (1982), που επαναλήφθηκε τρία χρόνια μετά (1985) με τον δίσκο «Της βροχής και της νύχτας», η μεγάλη ερμηνεύτρια επιμελείται καλλιτεχνικά και ερμηνεύει ένα πρόγραμμα-φόρο τιμής στον συνθέτη που πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Νέου Κύματος χαρίζοντάς μας εμβληματικά κομμάτια.

8 Οκτωβρίου | Συναυλία “Carmina Burana” του Καρλ Ορφ
Η πολυμελής ομάδα με τους τρεις σολίστ μεταξύ των οποίων ο Μάριος Φραγκούλης, σκοπεύει να αναμετρηθεί στις 8 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδειο με το γνωστότερο ίσως χορωδιακό / συμφωνικό έργο του 20ου αιώνα τα εμβληματικά Carmina Burana. Με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ. Διεύθυνση Ορχήστρας: Λουκάς Καρυτινός, Σολίστ: Μαριος Φραγκουλης, Ντέμπορα Μάιερς, Νίκος Σπανάτης.

Unsplash / Erik Mclean

9 Οκτωβρίου | Οδύσσεια, του Ομήρου από την Κάρμεν Ρουγγέρη
Ένα έργο που θα δώσει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν μέσα από το θέατρο τον μεγαλύτερο ποιητή της ανθρωπότητας, τον Όμηρο, σε μια παράσταση αποκλειστικά δική τους, στο μοναδικής ομορφιάς και σπουδαιότητας Ηρώδειο. Μια ιδανική αφορμή για να αγαπήσουν τα παιδιά, το Ρωμαϊκό Ωδείο και να γίνουν οι νέοι θεατές που θα σέβονται τον χώρο και την ιστορία του.

10 Οκτωβρίου | Ακούω ήχον κώδωνος, σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου
Η θεατρική παράσταση «Ακούω ήχον κώδωνος» αποτελεί μια συρραφή αποσπασμάτων από ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής του Μποστ – θεατρικά, πεζά, ποιήματα, λεζάντες, διαφημίσεις, τραγούδια, επιθεωρησιακά νούμερα – που έκανε ο ίδιος ο Θανάσης Παπαγεωργίου θα γιορτάσει το Θέατρο Στοά την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυσή του.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ηρώδειο: Όλες οι συναυλίες και οι παραστάσεις για τον Οκτώβριο του 2022 εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηρώδειο, Όλες, Οκτώβριο, 2022,irodeio, oles, oktovrio, 2022