Και όμως οι δυσκολίες που έρχονται στη ζωή μας δεν έχουν να κάνουν με όλα αυτά που πιστεύεις

21:28 20/10/2022 - Πηγή: iPop

Οι δυσκολίες μας κάνουν πιο δυνατούς. Κλισέ το ξέρω, από τα πιο γνωστά και πλέον συνηθισμένα. Είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό. Δυστυχώς υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το διαπιστώσεις και αυτός είναι μόνο μπαίνοντας σε αυτή τη δυσάρεστη θέση. Τις περισσότερες φορές κανείς δεν θέλει να ταλαιπωρηθεί, να περάσει δύσκολα, να πονέσει, να διαλέξει την επιλογή που θα του φέρει πόνο. Αυτή είναι η φυσιολογική και λογική αντίδραση που έχει ο κάθε άνθρωπος. Κανείς από μόνος του δεν θα διάλεγε τον δύσκολο δρόμο.

Οι δυσκολίες μας κάνουν πιο δυνατούς

Στον δρόμο της ζωής μας έρχονται διάφορα πράγματα

και καταστάσεις που μπορεί να μην τα έχουμε προβλέψει και άλλα που είναι αναμενόμενα εξαιτίας των επιλογών μας. Σχετικά με τα απρόβλεπτα σχεδόν όλοι οι άνθρωποι έχουμε να μετράμε κάτι τραγικό. Την απώλεια κάποιου αγαπημένου ανθρώπου, πόνο, αποτυχίες, καταστάσεις που εύχεσαι ποτέ να μην συμβούν σε κανέναν.

Από την άλλη κάποια πράγματα είναι πολύ αναμενόμενα να έρθουν είτε σύμφωνα με το lifestyle που ζεις τη ζωή σου είτε γιατί από αυτά δεν μπορείς να ξεφύγεις ακόμα και αν θα το ήθελες αν είχες αυτή την επιλογή.

PexelsΜπράβο, πέρασες στην επόμενη πίστα

Θυμήσου μια αντικειμενικά δύσκολη στιγμή που έζησες. Πρώτη μέρα στη σχολή, πρώτη μέρα στο στρατό, η μέρα που πήγες να γεννήσεις, η μέρα που αποχαιρέτησες για πάντα κάποιον αγαπημένο σου άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή, η μέρα που σου είπαν ότι έχασες τη δουλειά σου, η μέρα που πήρες μια βαλίτσα και πήγες σε έναν νέο κόσμο για να ξεκινήσεις μια νέα ζωή.

Αυτές και άλλες πολλές δύσκολες μέρες που μπορεί να ήρθαν στη ζωή σου και τις αντιμετώπισες, είναι η απόδειξη ότι είσαι ένας ζωντανός άνθρωπος, με δύναμη που κατάφερε να σταθεί στα δικά του πόδια και στις δικές του δυνάμεις και σήμερα να είσαι εδώ που είσαι.

Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι τη στιγμή που ήσουν μέσα στην άβολη-δυσάρεστη-λυπηρή-δύσκολη κατάσταση ή λίγο πριν μπεις, ήσουν ένας άνθρωπος πεπεισμένος ότι δεν θα μπορέσεις να αντέξεις, ότι έχει έρθει το τέλος του κόσμου, ότι η ζωή σου θα καταστραφεί.

Η ζωή σου μετά από αυτό δεν θα είναι ποτέ η ίδια

Πριν το ζήσεις όλο αυτό για το οποίο τόσο πολύ ανησυχούσες, πέρασες νύχτες ανησυχίας, φόβου, αϋπνίας, πόνου, γυρεύοντας να βρεις απαντήσεις, να δεις τον τρόπο για τα καταφέρεις όταν συμβεί αυτό το τραγικό που έρχεται μπροστά σου.

Και ξαφνικά αυτή η μέρα ήρθε μπροστά σου. Εκείνη η μέρα που ευχόσουν με όλη σου τη δύναμη να μην έρθει. Όμως τα πράγματα συμβαίνουν, είτε το θέλουμε είτε όχι. Και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μπούμε στο χορό και να «χορέψουμε».

«Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα», «Δεν μπορώ να ξεκινήσω από το μηδέν», «Τώρα φεύγεις από τη ζωή μου που σε χρειάζομαι περισσότερο», «Δεν θέλω να φύγω από το σπίτι μου και να πάω στρατό, να πάω στη σχολή σε ξένη πόλη», «Δεν μπορώ να το κάνω μόνη μου», «Δεν θα αντέξω τον τοκετό».

Ακόμα και στο τραγικότερο σενάριο, γιατί τα περισσότερα από τα παραπάνω είναι όντως δυσκολίες αλλά τίποτα που δεν είναι διαχειρίσιμο, ακόμα λοιπόν και στο πιο άσχημο που εύχεσαι να μην ζήσεις ποτέ, μπορεί όντως να φτάσει εκείνη η μέρα που απλά χτυπάει το τηλέφωνο και εσύ ακούς χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα.

Η ζωή σου δεν θα είναι ποτέ ίδια ύστερα από όλα αυτά που περίμενες ότι δεν θα μπορούσες να αντέξεις. Είναι πολύ δύσκολο, χρειάζεται χρόνο, χρειάζεται δύναμη για να τα καταφέρεις και να βγεις από όλο αυτό «ζωντανός».

Κοιτώντας πίσω

Όταν περάσει λίγο ο καιρός και βγεις έξω απ’ αυτήν την κατάσταση, όταν έχεις φροντίσει τις πληγές σου, όταν έχεις καταφέρει να βλέπεις από μια απόσταση ασφαλείας το χθες, θα δεις πόσο δυνατός ήσουν που κατάφερες να επιβιώσεις και μετά από αυτό.

Μετά από αυτό το βίωμα έχεις την εμπειρία μέσα στην «εργαλειοθήκη» και τον τρόπο να το αντιμετωπίσεις και αυτό. Στο μέλλον δεν θα χάνεις την πίστη σου στον εαυτό σου ότι όντως μπορείς να τα καταφέρεις!

Είμαστε μόνοι μας

Ακόμα και αν μοιραζόμαστε τις ζωές μας με αγαπημένους συντρόφους και συνοδοιπόρους της ζωής μας. Όσο και αν οι άνθρωποί μας, μας στηρίζουν στις δυσκολίες, είμαστε μόνοι μας όταν τα βιώνουμε όλα όσα ζούμε. Οι γονείς, οι σύντροφοι, τα αδέρφια, οι φίλοι, οι συνάδελφοι, οι συγγενείς, οι άνθρωποι που έχουμε πιο κοντά, θα μας στηρίξουν, όμως ο πόνος, ο φόβος, η δυσκολία, η πίεση θα ανήκει μόνο σε μας αποκλειστικά.

Και κάθε φορά που τα κατάφερες σε όλες τις δυσκολίες που στην αρχή σου φαινόταν βουνό, μόνος σου ήσουν. Εσύ μόνος προσπαθούσες να βρεις τη στρατηγική για να τα καταφέρεις. Και τελικά την βρήκες τη λύση μόνος και σήμερα είσαι η νέα-δυνατή-βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού σου. Εκείνη που προσπαθεί, εκείνη που τα καταφέρνει παρά τις δυσκολίες και μπράβο σου!

5 εγγυημένοι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το Overthinking μια για πάντα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Και όμως οι δυσκολίες που έρχονται στη ζωή μας δεν έχουν να κάνουν με όλα αυτά που πιστεύεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα