«Καλάθι του νοικοκυριού»: Κάθε πότε θα αλλάζουν τα προϊόντα και τι θα γίνει με το πλαφόν;

12:09 24/10/2022 - Πηγή: iPop

Ο αυξημένος πληθωρισμός είναι υπεύθυνος για τις συνεχόμενες ανατιμήσεις προϊόντων και αγαθών. Το Υπουργείο Ανάπτυξης σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τους καταναλωτές από την ακρίβεια ανακοίνωσε μια λίστα με προϊόντα που προτείνει να έχουν μικρή ή καμία αύξηση στην τιμή τους. Πρόκειται για το καλάθι της νοικοκυράς, το οποίο πλέον θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητά μας. Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης προχώρησε σε διευκρινίσεις κι

έλυσε οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχεις.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης αποκάλυψε το ότι «καλάθι του νοικοκυριού» στα σούπερ μάρκετ ξεκινάει στις 2 Νοεμβρίου και πολλοί από εμάς αναρωτιόμαστε ποια είναι τα 50 προϊόντα που περιλαμβάνονται και ποιες είναι οι τιμές που έχουν διαμορφωθεί.

«Υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν έλεγχοι στην αγορά για τις τιμές και για κρούσματα αισχροκέρδειας», είπε ο κ. Παπαθανάσης, αναφέροντας ακόμη πως «θα αυξηθεί το προσωπικό των ελεγκτικών υπηρεσιών, με μετακινήσεις και μετατάξεις».

Ο αναπληρωτής υπουργός αποκάλυψε στη συνέχεια ότι από τους ελέγχους που γίνονται, «προκύπτει αισχροκέρδεια στο 6%-8% των περιπτώσεων ελέγχου στην αγορά».

Τι είναι τα αυγά κλωβοστοιχίας που βρίσκονται στο καλάθι της νοικοκυράς;

Σούπερ μάρκετ: Με πλαφόν τα προϊόντα στο «καλάθι»;

Όπως τονίστηκε, δεν θα υπάρξει πλαφόν στο πόσα προϊόντα θα μπορούν να αγοράζουν οι καταναλωτές, ενώ παράλληλα τα προϊόντα θα αλλάζουν κάθε εβδομάδα.

Καλάθι του νοικοκυριού: Η νέα λίστα του σούπερ μάρκετ

Στο «καλάθι» θα βρίσκονται τα εξής προϊόντα:

1 PYZIΡύζι τύπου «Καρολίνα» μακρύκοκκο2 ΨΩΜΙΨωμί για τοστΨωμί φραντζόλαΦρυγανιές3 ΖΥΜΑΡΙΚΑΜακαρόνια Νο 64 XOIPINOΣυσκευασμένα5 ΠΟΥΛΕΡΙΚΑΣυσκευασμένα6 ΑΛΛΑΝΤΙΚΑΓαλοπούλα ή/και πάριζα7 ΨAPIA KATEΨΥΓΜΕΝΑΈνα τουλάχιστον προϊόν8 ΓΑΛΑ ΝΩΠΟ ΠΛΗΡΕΣΓάλα φρέσκο πλήρες9 ΓΑΛΑ ΝΩΠΟ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΛΙΠΑΡΑΓάλα φρέσκο χαμηλά λιπαρά
Keywords
Τυχαία Θέματα