Καλοκαιρινές διακοπές εκτός Ελλάδας γίνεται; 6 προορισμοί του εξωτερικού με υπέροχες παραλίες!

20:51 21/6/2019 - Πηγή: iPop
Οι περισσότεροι αγαπάμε την Ελλάδα λίγο περισσότερο το καλοκαίρι, γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να βρούμε το ιδανικό νησί ή τον παραλιακό προορισμό που ονειρευόμαστε.

Όμως, έχεις σκεφτεί να ξεφύγεις για λίγο από την Ελλάδα και να βουτήξεις σε «ξένες» θάλασσες; Οι ευκαιρίες που υπάρχουν για ένα υπέροχο καλοκαίρι

στο εξωτερικό είναι πολλές και αξίζει να σκεφτείς καλά αν θα μπορούσες να αφήσεις έστω και για μερικές μέρες τα ελληνικά νησιά για να πας σε ένα από αυτά τα μέρη του εξωτερικού.

Μάλτα

Το εξωτικό νησί-κράτος της Μεσογείου έχει πολλούς προϊστορικούς ναούς, κρυμμένες σπηλιές στις βραχώδεις ακτές της και πολλές επιλογές διασκέδασης. Η Βαλέτα, η πρωτεύουσα της Μάλτας, είναι ένα από τα μέρη με την μεγαλύτερη «συμπύκνωση» ιστορικών μνημείων στον κόσμο, σύμφωνα με την UNESCO και σου προσφέρει μία πληθώρα από αξιοθέατα που μπορείς να επισκεφτείς. Μην ξεχάσεις να βουτήξεις στις αμμουδιές ή τις βραχώδεις ακτές του δημοφιλούς Γκότζο και στo πανέμορφο Blue Lagoon στο νησάκι του Κόμινο.

Positano, Ιταλία

Λίγο πιο κάτω από τη Νάπολη, στην ακτή Αμάλφι, θα βρεις ένα μέρος χτισμένο στην απότομη πλαγιά ενός βράχου, 300 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, που μοιάζει με πίνακας ζωγραφικής. Η θέα, τα χρωματιστά σοκάκια και τα καταγάλανα νερά θα σε κάνουν να μην θες να φύγεις από εκεί.

Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Η πιο όμορφη μεσαιωνική πόλη της Κροατίας με τους καθεδρικούς ναούς, τα αναγεννησιακά παλάτια και τις καθαρές της παραλίες σου δίνει τη δυνατότητα να δεις κάτι το διαφορετικό φέτος το καλοκαίρι. Τα πεντακάθαρα νερά των παραλιών του Ντουμπρόβνικ κάνουν την πόλη αυτή να είναι ένα διαμάντι για την Αδριατική. Μπορείς να κάνεις ρομαντικές βαρκάδες στο ηλιοβασίλεμα και να κολυμπήσεις στο απέναντι νησάκι του Lokrum.

Cinque Terre, Ιταλική ριβιέρα

Ανάμεσα στη Γένοβα και στην Πίζα θα βρεις άλλον ένα ιταλικό προορισμό, ιδανικό για το καλοκαίρι. Το Cinque Terre αποτελεί ένα από τα μνημεία πολιτισμικής κληρονομιάς της UNESCO. Ουσιαστικά πρόκειται για το σύνολο γραφικών χωριών με χρωματιστά σπιτάκια σκαρφαλωμένα στο γκρεμό. Τα κοσμοπολίτικα χωριά Riomaggiore και Manarola, η πιο ήσυχη και ορεινή Corneglia, η Vernazza με την κρυμμένη της ακτή και το εξωτικό Monterosso al Mare είναι τα πέντε χωριά που τα ενώνει το τοπικό τρενάκι και απέχουν μόλις 5 λεπτά το ένα από το άλλο. Εκεί θα έχεις πολλές επιλογές για να απολαύσεις το μπάνιο σου, όπως στην οργανωμένη παραλία της Spiaggia di Fegina.

Σικελία, Ιταλία

Καλοκαίρι χωρίς νησί δεν γίνεται! Γι’ αυτό και μια καλή λύση είναι να επισκεφθείς την όμορφη Σικελία με τις παραδεισένιες της αμμουδιές, τα αρχαιολογικά της μνημεία και το παραδοσιακό της φαγητό. Μπορείς να εξερευνήσεις τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές πόλεις της Σικελίας, όπως το Παλέρμο, την Κατάνια και τις Συρακούσες, που θα μαγευτείς από την ιστορία και τα σοκάκια τους. Από τη Σικελία είμαι σίγουρη πως δε θα θες να φύγεις κι όσες μέρες κι αν κάτσεις δε θα σου φτάνουν.

Μαγιόρκα, Ισπανία

Η Μαγιόρκα είναι το μεγαλύτερο νησί των Βαλεαρίδων νήσων της Ισπανίας. Η καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείς είναι το καλοκαίρι, που το κλίμα είναι μεσογειακό. Το καλύτερο μέρος για να πας είναι η Playa de Muro, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού και μαζί με την Playa de Alcudia, που αποτελεί συνέχειά της, σχηματίζουν τη μεγαλύτερη αμμώδη παραλία στις Βαλεαρίδες Νήσους, μήκους 5 χιλιομέτρων. Αν πας στη Μαγιόρκα, βέβαια, μην ξεχάσεις να περάσεις και μια βόλτα από την Ίμπιζα, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι και θα σε συναρπάσει με τα ξέφρενα πάρτυ και τα ηλιοβασιλέματά της.

Διάβασε ακόμα:

Οι καλοκαιρινοί προορισμοί που θα λατρέψεις με βάση τα γούστα σου!

Το άρθρο Καλοκαιρινές διακοπές εκτός Ελλάδας γίνεται; 6 προορισμοί του εξωτερικού με υπέροχες παραλίες! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα