Καθάρισε τα δόντια του σκύλου σου με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο

14:31 17/7/2017 - Πηγή: iPop

Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρείς τα δόντια του κουταβιού σου καθαρά και τα ούλα του υγιή.

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις τα δόντια του σκύλου σου είναι να πας στον κτηνίατρο και να τα ξύσει ενώ ο σκύλος σου είναι υπό αναισθησία.

Αυτό βέβαια μπορεί να σου κοστίσει κάτι παραπάνω ενώ υπάρχουν κίνδυνοι που σχετίζονται με την αναισθησία του σκύλου σου έτσι μπορείς να αναλάβεις μόνος σου το βούρτσισμα των δοντιών του.

Το βούρτσισμα των δοντιών

του σκύλου σου σε σχεδόν καθημερινή βάση με μια κατάλληλη οδοντόκρεμα για σκύλους είναι ο καλύτερος τρόπος για την υγιεινή του ωστόσο πολλά σκυλιά μισούν ακόμα και τη θέα μιας οδοντόβουρτσας.

Ευτυχώς υπάρχουν και άλλες επιλογές που πραγματικά ο σκύλος σου θα απολαύσει.

Οδοντικό spray

Οι οδοντικοί ψεκασμοί συμβάλλουν στη μείωση και την πρόληψη της οδοντική πλάκας και της δημιουργίας πέτρας, καθώς και στον έλεγχο των βακτηρίων που προκαλούν την κακή αναπνοή.

Υγιεινή/ φυσική διατροφή

Η ξηρή τροφή για τους σκύλου είναι καλύτερη απ’ την υγρή. Οι φρέσκια τροφή με περισσότερο υγιή συστατικά βοηθάνε στην βελτίωση της υγείας και της ευεξίας του σκύλου σου.

Να μασάει παιχνίδια

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια στην αγορά που έχουν σχεδιαστεί για να ενθαρρύνουν στο σκυλί σου να τα μασάει. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποξήρανση της πλάκας από τα δόντια του σκύλου σου.

Ωμά κόκαλα

Τα ωμά κόκαλα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρηθούν τα δόντια του σκύλου σου καθαρά ενώ ικανοποιούν και την επιθυμία του να μασήσει. Πρέπει να επιλέξεις τα κατάλληλα για το μέγεθός του κόκαλα.

Σκούπισμα δοντιών

Αν ο σκύλος σου δεν αντέχει την οδοντόβουρτσα τότε μπορείς πολύ απλά να τα σκουπίσεις μ’ ένα ειδικό μαντηλάκι, το οποίο θα αφαιρέσει την πέτρα και τα κακά βακτήρια.

The post Καθάρισε τα δόντια του σκύλου σου με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα