Καθημερινοί άνθρωποι που μας δίνουν έμπνευση, απλώς με το να είναι ο εαυτός τους

20:40 7/6/2022 - Πηγή: iPop

Δεν χρειάζεται να έχεις πάρει Νόμπελ ή να έχεις κάνει μια σπουδαία ανακάλυψη για να είσαι σπουδαίος. Η έμπνευση από καθημερινούς ανθρώπους μπορεί να έρθει οποιαδήποτε στιγμή, αρκεί να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και να γυρέψεις γι’ αυτήν. Όσο περισσότερο ψάχνεις την έμπνευση γύρω σου τόσο περισσότερο τη βρίσκεις. Χθες για παράδειγμα ήμουν σε μια άγνωστη περιοχή και ήθελα ένα δροσερό νεράκι. Βρίσκω ένα μίνι μάρκετ και πάω να αγοράσω ένα μπουκαλάκι νερό. Το μαγαζί το είχε ένας νεαρός από κάποια χώρα της ανατολής. Του δίνω την κάρτα μου γιατί δεν είχα ψηλά και μου είπε ότι δεν είχε μηχάνημα. Πήγα

να φύγω λοιπόν χωρίς να πάρω το νερό και ήρθε πίσω μου και μου το χάρισε. Θα μου πεις σιγά το κατόρθωμα, όμως εκείνη τη στιγμή αυτός ο άγνωστος μου έδειξε την καλοσύνη του και τον ευγνωμονώ. Ήπια το νερό στην υγεία του και όποτε θα θυμάμαι εκείνη την ζεστή μέρα του Ιούνη θα σκέφτομαι ότι η ανθρωπιά δεν χάθηκε και αυτός ο άνθρωπος κάνει το κάτι παραπάνω χωρίς να του το ζητήσει κανείς.

Όλη η έμπνευση από καθημερινούς ανθρώπους

Υπέροχοι μοναδικοί άνθρωποι που καθημερινά κάνουν το κάτι παραπάνω χωρίς να τους το ζητήσει κανείς. Και είναι παντού δίπλα μας.

Αυτούς τους ανθρώπους δεν θα τους ξεχάσεις ποτέ

PexelsΕίναι η κοπέλα στο ζαχαροπλαστείο που θα σου βάλει κέρασμα το καινούριο γλυκάκι για να το δοκιμάσεις.Είναι ο δάσκαλος που θα θέλαμε όλοι να είχαμε δάσκαλο, ο αγαπημένος μας Μάριος Μάζαρης που διδάσκει στα παιδιά όχι μόνο γράμματα αλλά καθημερινά κάνει το κάτι παραπάνω χωρίς να του το ζητήσει κανείς.Είναι ο Άλλος Άνθρωπος που καθημερινά μαγειρεύει φαγητό για όσους ανθρώπους δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τον επιούσιο. Είναι οι άνθρωποι που προσφέρουν αίμα και αιμοπετάλια για όλους εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχουν κανέναν για να δώσει αίμα γι αυτούς.Είναι οι άνθρωποι σε όλα τα πόστα που σκίζονται να σε βοηθήσουν όχι γιατί θα κερδίσουν εκείνοι κάτι αλλά γιατί δεν μπορούν να κάνουν απλώς τη δουλειά τους, θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Έτσι έχουν μάθει.Είναι όλοι εκείνοι που σου χαμογελούν ή σου λένε ένα καλό λόγο όταν περνάς μια δύσκολη ημέρα. Είναι οι άνθρωποι που κάνουν πράξεις καλοσύνης χωρίς ιδιοτέλεια, παρά μόνο γιατί μόνο έτσι έχουν μάθει να κάνουν στη ζωή τους. Οι άνθρωποι που κάνουν το καλό και δεν το λένε πουθενά. Είναι οι άνθρωποι που είναι εκεί να σε ακούσουν χωρίς να μιλήσουν, χωρίς να σε διακόψουν, χωρίς να σε συμβουλέψουν, όταν έχεις ανάγκη να τα βγάλεις όλα αυτά που έχεις μέσα σου που σε βαραίνουν.Είναι ο σουβλατζής ή ο εστιάτορας που πηγαίνει ό,τι έμεινε από την ημέρα στην εκκλησία για το αυριανό συσσίτιο. Οι άνθρωποι που αφιέρωσαν χρόνο για να μας μάθουν οτιδήποτε τους ζητήσαμε και το έκαναν με υπομονή και δίνοντάς μας όλα τα εφόδια και τις γνώσεις που είχαν χωρίς να κρατήσουν τίποτα για εκείνους. Είναι το παιδάκι που θα τρέξει να φωνάξει για βοήθεια όταν οι νταήδες πέφτουν κατά πάνω στο πιο αδύναμο παιδί να το κατασπαράξουν. Είναι παντού

Ψάξε να τους βρεις τους υπέροχους και λαμπερούς ανθρώπους γύρω σου. Φαίνονται από χιλιόμετρα, λάμπουν τα μάτια τους, έχουν τη σπίθα του ανθρώπου που θέλει να βοηθήσει, που ανήκει στους νεροκουβαλητές αυτού του κόσμου και η ομορφιά τους βγαίνει από μέσα τους. Αυτοί είναι κάποιοι από τους ανθρώπους τους απλούς, τους καθημερινούς, που συναντώ και με εμπνέουν.

Υπάρχουν και άλλοι και κάθε μέρα μου δίνεται η ευκαιρία να δω και άλλον έναν από αυτούς. Αν τους αναζητήσεις και εσύ θα του βρεις εγγυημένα. Και ακόμα καλύτερα, μπορείς να γίνεις και εσύ και εγώ ένας από αυτούς. Απλώς και μόνο κάνοντας το κάτι παραπάνω χωρίς να μας το ζητήσει κανείς, έτσι για να ανθίσει ο τόπος γύρω μας λουλούδια και αγάπη. Και αν δεν το κάνει κανείς γύρω σου, γίνε εσύ ο πρώτος και δείξε τον δρόμο και στους άλλους.

«Να αφήσεις τον κόσμο λίγο καλύτερο απ΄όσο τον βρήκες». Όταν αδειάζουν τα χέρια, αλλά γεμίζει η καρδιά

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Καθημερινοί άνθρωποι που μας δίνουν έμπνευση, απλώς με το να είναι ο εαυτός τους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καθημερινοί,kathimerinoi