Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατέρας Αντώνιος καλείται ως ύποπτος για τη διάπραξη του αδικήματος της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου – Άλλα 7 άτομα κλήθηκαν από τις Αρχές

10:52 24/12/2022 - Πηγή: iPop

Ο πατέρας Αντώνιος θεωρείται ύποπτος για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος καθώς και για την ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες των παιδιών. Ο ίδιος μάλιστα, έλαβε ήδη κλήση από τους δύο εισαγγελείς ανηλίκων και θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες.

Συγκεκριμένα, το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, αφορά τις δύο καταγγελίες σε βάρος του από το 19χρονο ο οποίος υποστηρίζει ότι «όλο αυτό άρχισε όταν ήταν 16 ετών μέχρι που έφυγε» και από το 15χρονο από το Βόλο που μιλά για σεξουαλική

κακοποίησή του σε ηλικία 13 ετών.

«Ήταν ένας άνθρωπος που τον είχα θεοποιήσει στο μυαλό μου, τον λάτρευα, τον αγαπούσα σαν πατέρα μου και όταν έγινε ό,τι έγινε, απλά σοκαρίστηκα, απογοητεύτηκα, αυτός ήταν ο λόγος που δεν μπορούσα να αντιδράσω. Έναν άνθρωπο που τον λατρεύεις και τον έχεις πάνω απ’ όλους, οτιδήποτε σου κάνει δεν μπορείς να αντιδράσεις», έχει δηλώσει ο 19χρονος.

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα καταγγελία για κακοποίηση 14χρονου στον Βόλο – Άλλαξε όνομα και λογότυπο στα social media η ΜΚΟ

Πατέρας Αντώνιος: Η κλήση για κατάθεση στον ιδρυτή της Κιβωτού

Παράλληλα, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις και άλλοι έξι υπάλληλοι της Κιβωτού του Κόσμου σε Αθήνα, Βόλο και Χίο για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ανηλίκων και για την πρόκληση σωματικών βλαβών στα παιδιά. Επιπλέον, άλλη μία υπάλληλος επαρχιακής δομής έχει κληθεί ως ύποπτη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο καθώς, φέρεται, να μην μετέφερε σε γιατρό ή νοσοκομείο, παιδάκι που είχε τραυματιστεί.

Με την ολοκλήρωση της έρευνας, οι δύο εισαγγελείς κρίνουν πως έχουν στα χέρια τους επαρκείς ενδείξεις τόσο για τον πατέρα Αντώνιο, όσο και για άλλα πρόσωπα που εργάζονταν στους χώρους που φιλοξενούνται ανήλικα για συνολικά τέσσερα αδικήματα.

Η Κιβωτός του Κόσμου αντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες- Τι υποστηρίζει η ΜΚΟ;

Όλοι οι ύποπτοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, αναμένεται πρώτα να ζητήσουν προθεσμία για να ενημερωθούν για το υλικό της δικογραφίας πριν ξεκινήσουν οι καταθέσεις τους.

Να σημειωθεί πως οι καταγγελίες αφορούν την τελευταία τριετία, από το 2020 έως και το 2022 οπότε και ξεκίνησε η έρευνα. Μέχρι το 2019 και την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, πράξεις σε βάρος ανηλίκων όπως η απομόνωση και ο εξαναγκασμός σε εργασία, διώκονταν και τιμωρούνταν ως κακουργήματα. Από το 2019, αυτές οι πράξεις ακραίου βασανισμού είναι πλημμελήματα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατέρας Αντώνιος καλείται ως ύποπτος για τη διάπραξη του αδικήματος της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου – Άλλα 7 άτομα κλήθηκαν από τις Αρχές εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα