Κολοκυθάκια στο Air Fryer σαν τηγανητά – Για απόλαυση χωρίς τύψεις!

15:54 13/7/2022 - Πηγή: iPop

Κατεξοχήν καλοκαιρινό λαχανικό, το κολοκύθι είναι από τα αγαπημένα υλικά της ελληνικής κουζίνας. Τηγανητά, βραστά, αλλά και μαγειρευτά, τα κολοκυθάκια αποτελούν ένα διατροφικό θησαυρό για μικρούς και μεγάλους, με πλούσια γεύση και χωρίς καθόλου λιπαρά. Για τους λάτρεις των μεζέδων κι όχι μόνο! Ακόμη και για όσους δεν τα αγαπούν ιδιαίτερα, αυτή η version για κολοκυθάκια στο Air Fryer ίσως τους κάνει ν’ αλλάξουν γνώμη! Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα τηγανιτά. Ίσα ίσα είναι πιο γευστικά, πιο τραγανά και σίγουρα πολύ πολύ πιο υγιεινά!

Ζουμερά

γεμιστά κολοκυθάκια με αυγολέμονο για να κρατήσεις λίγο ακόμα το γευστικό καλοκαίρι

Συνταγή για κολοκυθάκια στο Air Fryer 2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες2 μεγάλα αυγά70 γρ. τριμμένη φρυγανιά ή αλλιώς panko50 γρ. καλαμποκάλευρο50 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικαΑλάτιΦρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέριΕλαιόλαδο (προαιρετικά)

Για το dip γιαουρτιού:

1 στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά1 χούφτα ψιλοκομμένος δυόσμος4 κ.σ. ελαιόλαδο2 κ.σ. χυμός λεμονιού2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθοςΑλάτι, πιπέρι1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

Αν δεν σου αρέσουν τα κολοκυθάκια είναι επειδή τα μαγειρεύεις λάθος!

Πώς να φτιάξεις τα πιο νόστιμα κολοκυθάκια στο Air FryerΤοποθετούμε τα κομμένα κολοκυθάκια σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τα στεγνώνουμε.Τοποθετούμε τα αυγά σε ένα μικρό μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το panko, το καλαμποκάλευρο, την παρμεζάνα, τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου και μια πρέζα πάπρικα. Αλατοπιπερώνουμε.Βυθίζουμε ένα- ένα τα κολοκυθάκια στο αυγό και μετά στο μείγμα panko, πιέζοντας για να καλυφθούν.Bάζουμε τα κολοκυθάκια ομοιόμορφα στρωμένα και τα ψήνουμε στους 200° C στο air fryer για 18 λεπτά, αναποδογυρίζοντας τα μισά όταν χρειαστεί, περίπου στον μισό χρόνο. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τον δυόσμο, τον άνηθο, το λάδι, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε σκόρδο, αν θέλουμε και είναι έτοιμο το dip.Καλή απόλαυση!

Κολοκυθάκια με τυριά στο φούρνο (Video)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κολοκυθάκια στο Air Fryer σαν τηγανητά – Για απόλαυση χωρίς τύψεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
Κολοκυθάκια, Air Fryer,kolokythakia, Air Fryer