Κόλπα του Chrome

12:01 9/5/2014 - Πηγή: iPop

Είναι ο τρίτος σε προτίμηση των χρηστών browser και η πρώτη beta version του κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2008. Μιλάμε για τον Chrome, τον οποίο, σύμφωνα με τις στατιστικές, το 16,5% των χρηστών, τον χρησιμοποιεί. Ξέρεις όμως πόσα κόλπα του Chrome δεν γνωρίζεις με αποτέλεσμα να μην τον αξιοποιείς στο έπακρο;

Άνοιξε πολλαπλές σελίδες στο startup

Μπαίνεις μέσα στο

browser και καθημερινά ανοίγεις 3-4 συγκεκριμένα sites. Γατί να χάνεις χρόνο; Μπορείς να βάλεις ρύθμιση ώστε να ανοίγουν μόνες τους στην εκκίνηση.

Πως: Πας γαλλικό κλειδί πάνω δεξιά στο παράθυρο του browser, και στο menu που ανοίγει να επιλέξεις το Preferences, στην ενότητα Startup, επιλέγεις το «Open the following pages» και προσθέτεις όποιες σελίδες θέλεις.

«Καρφιτσώστε» tabs στη μπάρα

Επίσης χρήσιμο για τα sites που χρησιμοποιείς συχνά σε ένα session μπορείς να τα καρφιτσώσεις στη μπάρα του browser. Αυτό θα κάνει το tab να συρρικνωθεί ώστε να φαίνεται μόνο το εικονίδιό του.

Πως: Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι δεξί κλικ στον τίτλο του tab και να επιλεξεις το «pin tab».

Κάνε το αγαπημένο σου site εικονίδιο στο desktop

Ο Chrome δίνει τη δυνατότητα να σώσεις ένα site με το δικό του εικονίδιο, σαν να πρόκειται για shortcut εφαρμογής.

Πως: Πηγαίνεις στο γαλλικό κλειδί στο μενού του chrome, και από εκεί επιλέγεις Tools->create application shortcuts. Ένα παραθυράκι θα σε ρωτήσει που θέλεις να τοποθετηθεί το shortcut. Κάνοντας διπλό κλικ στο εικονίδιο που εμφανίστηκε στην επιφάνεια εργασίας, το site ανοίγει σε ένα ειδικά διαμορφωμένο παράθυρο του browser, που δεν περιλαμβάνει καθόλου κουμπιά, μενού ή γραμμή διευθύνσεων – ούτε καν το theme που ενδεχομένως έχεις επιλέξει.

Χρησιμοποιήσε URL shortcuts για να δεις το History, τα Bookmarks και τα Downloads

Αν θέλεις να πλοηγηθείς γρήγορα στο history, τα bookmarks ή τα downloads, χωρίς να μπλέξεις με το μενού.

Πως: Πας στη γραμμή διευθύνσεων και γράφεις ένα από τα παρακάτω ειδικά URL: chrome://bookmarks ή chrome://downloads ή chrome://history

Εμφάνισε μόνο τα εικονίδια στη μπάρα των bookmarks

Γλυτώνεις χώρο και έχεις πιο ωραία εμφάνιση στον browser σου.

Πως: Όταν πας να αποθηκεύσεις ένα νέο bookmark, αρκεί να σβήσεις το όνομα που προτείνει, σαν folder να έχεις επιλεγμένη τη bookmarks bar και θα προστεθεί μόνο το εικονίδιο.

Συγχρόνισε τις ρυθμίσεις του Chrome μέσα από το Google Account.

Αν χρησιμοποιείς περισσότερους από έναν υπολογιστές, σίγουρα έχεις χρειαστεί, κάποια στιγμή, κάτι που έκανες bookmark στον υπολογιστή της δουλειάς, ενώ είσαι σπίτι και το αντίστροφο. Η Google προνόησε για αυτό, και αν συνδέσεις τον Chrome σου μέσω του Google λογαριασμού, όλες οι ρυθμίσεις και τα bookmarks σου θα μεταφέρονται σε όποιον chrome θέλεις.

Πως: Πας στο γαλλικό κλειδί, Preferences, Personal Stuff, Set Up Sync…, βάλε τα στοιχεία του λογαριασμού σου σε όλους τους διαφορετικούς υπολογιστές που σε ενδιαφέρουν.

The post Κόλπα του Chrome appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
chrome δεν ανοιγει zougla.gr
Τυχαία Θέματα