Κόντρα στην Βουλή για τους πρόσφυγες στα νησιά

13:12 20/2/2016 - Πηγή: iPop

Ένταση επικράτησε ανάμεσα στους κ.κ. Δρίτσα και Κικίλια στην Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα της Κυβέρνησης.

Ο κ. Κικίλιας από τη Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε τον κ. Δρίτσα ότι έχει αφήσει μια ευαίσθητη περιοχή, το Καστελόριζο, στο «έλεος των μεταναστών».

Ο υπουργός Ναυτιλίας απάντησε πως «δεν υπάρχει στιγμή της ημέρας που να μην έχουμε ειδική

φροντίδα για περιοχές με ειδική ευαισθησία. Γι αυτή την ειδική φροντίδα συνεργαζόμαστε με τα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη».

Παραδέχτηκε από το βήμα της Βουλής ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν αυξημένες προσφυγικές ροές στο Καστελόριζο, συμπληρώνοντας ότι «χθες πλοίο πήρε πάνω από 400 τακτοποιημένα άτομα Είδαμε ότι δεν αρκεί».

Ήδη, πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Πολεμικού Ναυτικού – αυτό που πρόσφατα παραλάβαμε – έχει καταφθάσει από τα ξημερώματα ενώ ακόμα ένα καταφθάνει και μπορεί να πάρει 200-300 άτομα. Έχουμε ειδική εποπτεία και άλλες παρεμβάσεις που δεν μπορώ να αναφερθώ σε αυτές. Αυτή η ειδική κινητικότητα δείχνει ότι τα ρεφλέξ μας ήταν άμεσα. Τι άλλο πρέπει να κάνουμε; Να φωνάζουμε και να βγάζουμε ανακοινώσεις; Οι φύλακες έχουν γνώση. Πολιτικά και υπηρεσιακά δράσαμε άμεσα

The post Κόντρα στην Βουλή για τους πρόσφυγες στα νησιά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα