Κορονοϊός: Αλλαγές στα μέτρα για τα πλοία | Τα νέα κρούσματα

18:58 18/7/2020 - Πηγή: iPop

Τα νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ όπως και τα νέα πρόστιμα δείχνουν ότι τα μέτρα γίνονται πιο αυστηρά, ωστόσο όσον αφορά στα πλοία τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα και τα μέτρα να έχουν αποδώσει καρπούς. Αλλαγές στα μέτρα για τα πλοία αναμένονται.

Αλλαγές στα μέτρα για τα πλοία

Η μάσκα είναι υποχρεωτική εντός των πλοίων, εκτός από το κατάστρωμα, όπου όμως θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις. Έχουν σημειωθεί περιστατικά συνωστισμού,

όμως δεδομένων των αδειών για Ιούλιο και Αύγουστο από τους εργαζόμενους και των μέτρων που τηρούνται στα πλοία, τα στατιστικά δείχνουν ότι τα νησιά μας μέχρι στιγμής είναι ασφαλή. Για αυτό το λόγο συζητείται να χαλαρώσει λίγο ο κλοιός των μέτρων στα πλοία πάντα υπό το πρίσμα της ασφάλειας των επιβατών.

Όσον αφορά στις πτήσεις

Με την επανέναρξη των πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο υπήρξαν ανησυχίες που όμως κατευνάστηκαν καθώς 2.083 τεστ που έγιναν σε τουρίστες από τη Μεγάλη Βρετανία βγήκαν αρνητικά.

Στα δρομολόγια περιλαμβάνονταν απευθείας πτήσεις από το Μπέρμινχαμ και το Μάντσεστερ, περιοχές όπου έχουν καταγραφεί υψηλά ποσοστά κρουσμάτων. Σε πτήσεις τράνζιτ, από το Λονδίνο μέσω Παρισιού και Λάρνακας, βρέθηκαν δύο κρούσματα. Εντοπίστηκαν οι επαφές τους και έχουν απομονωθεί.

Τα νέα κρούσματα

Παρά τις αλλαγές στα μέτρα για τα πλοία σήμερα 18/7/2020 ανακοινώθηκαν 19 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3983, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες.

1088 (27.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2044 (51.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 1 (8.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 194 θανάτους συνολικά στη χώρα. 63 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Ελέγχους παντού χωρίς εξαιρέσεις απαιτεί η αύξηση κρουσμάτων

Photo: Freepik

Το άρθρο Κορονοϊός: Αλλαγές στα μέτρα για τα πλοία | Τα νέα κρούσματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα