Κορονοϊός: Η βελτιωμένη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη

15:51 20/4/2020 - Πηγή: iPop

O χάρτης του κορονοϊού δείχνει σε ποια θέση βρίσκεται κάθε χώρα όσον αφορά τα διαγνωσμένα κρούσματα, αλλά και τον αριθμό σοβαρών περιστατικών. Σε ποια θέση βρίσκεται, όμως, η Ελλάδα στον χάρτη με τα κρούσματα; 

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ελλάδα βρισκόταν στην 52η θέση παγκοσμίως σε αριθμό διαγνωσμένων κρουσμάτων στον χάρτη της πανδημίας. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, όμως, η θέση της

βελτιώνεται συνεχώς και την έχει κάνει να υποχωρήσει αρκετές θέσεις την τελευταία εβδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη.

Πιο συγκεκριμένα, ο χάρτης με τα κρούσματα του κορονοϊού δείχνει πως η Ελλάδα βρίσκεται στην στην 58η θέση παγκοσμίως σε συνολικό αριθμό διαγνωσμένων κρουσμάτων με 2.235 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού μέχρι στιγμής. Με περίπου 214 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού, η χώρα μας έχει μια αναλογία που την τοποθετεί ακόμη πιο χαμηλά από τις προηγούμενες εβδομάδες, στην 85η θέση παγκοσμίως. Ο παγκόσμιος μέσος όρος κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι περίπου 309, συνεπώς η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά κάτω από το διεθνή μέσο όρο.

Η θέση που έχει η Ελλάδα στον χάρτη με τα κρούσματα δείχνει πως τα έγκαιρα μέτρα που λήφθηκαν και που ανάγκασαν τον κόσμο να μείνει σπίτι δεν αύξησαν τα κρούσματα της χώρας.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Όσον αφορά τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους, η χώρα μας βρίσκεται πια στην 46η θέση παγκοσμίως με 113 θανάτους από τον κορονοϊό σε απόλυτο αριθμό των θυμάτων της νόσου, από την 39η θέση πριν επτά μέρες, την 33η θέση πριν δύο εβδομάδες και την 28η θέση πριν τρεις εβδομάδες.

Αναλογικά με τον πληθυσμό της, η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής περίπου 11 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, κάτι που την κάνει να βρίσκεται στην 58η θέση παγκοσμίως, από την 49η θέση πριν επτά μέρες και την 38η θέση πριν δύο εβδομάδες. Έχει ακόμα υποχωρήσει στην 21η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από 18η και 17η πριν μία και δύο εβδομάδες αντίστοιχα. Ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι περίπου 21 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων, γεγονός που σημαίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κάτω από το διεθνή μέσο όρο. Τέλος, με 67 ασθενείς διασωληνωμένους σε σοβαρή κατάσταση, η Ελλάδα είναι 37η διεθνώς σε αριθμό σοβαρών περιστατικών σε ΜΕΘ και 16η στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε ακόμα:

Η Ευρώπη βγαίνει σιγά σιγά από την καραντίνα | Ποιοι σηκώνουν ρολά;

Photo: unsplash

Το άρθρο Κορονοϊός: Η βελτιωμένη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα