Κορονοϊός: Το εμβόλιο Pfizer προστατεύει και απ’ το νέο στέλεχος του ιού;

19:11 21/12/2020 - Πηγή: iPop

Μια ιστορική απόφαση ελήφθη τη Δευτέρα απ’ τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων καθώς εγκρίθηκε το εμβόλιο Pfizer. Η έγκριση ήρθε από την επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) στο πλαίσιο της αξιολόγησης του εμβολίου COVID-19 BNT162b2 που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανακοίνωσε

ότι αναμένει την τελική έγκριση και από την Κομισιόν απόψε, επιταχύνοντας τις διαδικασίες.

Το εμβόλιο Pfizer προστατεύει και απ’ το νέο στέλεχος του ιού;

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να υποδεικνύει ότι το εμβόλιο αυτό δεν είναι αποτελεσματικό εναντίον του νέου στελέχους, όπως δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA)

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων δήλωσε συγκεκριμένα πως δεν υπάρχει «καμία απόδειξη» που να επιτρέπει να πούμε ότι το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech δεν προστατεύει από ένα νέο στέλεχος του κορονοϊού, που εντοπίστηκε κυρίως στη Βρετανία.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να υποδεικνύει ότι το εμβόλιο αυτό δεν είναι αποτελεσματικό εναντίον του νέου στελέχους

Ο EMA σημειώνει πως η χορήγηση του εμβολίου εναντίον του κορονοϊού που ανέπτυξαν από κοινού η φαρμακοβιομηχανία Pfizer των ΗΠΑ και η γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας BioNTech σε εγκύους πρέπει να γίνεται κατά περίπτωση.

Ο EMA δεν έχει προς το παρόν αρκετά δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές των εταιριών για ενδεχόμενους κινδύνους για τις εγκύους, δήλωσε ο Χάραλντ Ένζμαν, επικεφαλής της Επιτροπής Φαρμάκων για Ανθρώπους (CHMP) του EMA. Ο οργανισμός μπορεί να αλλάξει τη σύστασή του αν καταστούν διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες, συμπλήρωσε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κορονοϊός: Το εμβόλιο Pfizer προστατεύει και απ’ το νέο στέλεχος του ιού; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα