Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λόγω Macron

08:55 7/9/2017 - Πηγή: iPop
Η επίσημη επίσκεψη του Emmanuel Macron στην Αθήνα βάζει τις Αρχές σε κατάσταση «συναγερμού» και η πόλη μετατρέπεται σε «φρούριο» προκειμένου να εξελιχθούν όλα ομαλά και τίποτα να μην διαταράξει το ταξίδι του Γάλλου Προέδρου. Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι ελληνικές Αρχές προχωρούν σε σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ενώ εφαρμόζονται και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ανακοίνωσε πως κατά το διήμερο (7 και 8-9-2017) της επίσκεψης του Macron θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές

ρυθμίσεις, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου της Αθήνας. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Οι οδηγοί καλούνται να μη σταθμεύουν τα αυτοκίνητα ή τις μοτοσυκλέτες τους ως τη 01.00 της 8ης Σεπτεμβρίου στις παρακάτω οδούς:

Ρηγίλλης (σε όλο το μήκος της)Βασ. Γεωργίου Β’, Στησιχόρου (καθ’όλο το μήκος της)Μουρούζη, Λυκείου (καθ’όλο το μήκος της)Μελεάγρου, Ησιόδου (καθ’όλο το μήκος της)Αραβαντινού (καθ’όλο το μήκος της)Ακακίων (καθ’όλο το μήκος της)Άγαλμα Καραϊσκάκη (Δισκοβόλος)Βασ. Όλγας (καθ’όλο το μήκος της)Κουμπάρη (και στο τμήμα αυτής από την Πλ. Κολωνακίου έως Β. Σοφίας)

Επιπλέον, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία κατά το χρονικό διάστημα από 07:00 ώρα της Πέμπτης 07 Σεπτεμβρίου 2017 μέχρι και την 24:00 ώρα της ιδίας, στις ακόλουθες περιοχές:

Στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας).Στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών καιΣτην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Όλες οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι σε πλήρη επιφυλακή κι όχι μόνο οι 2.000 αστυνομικοί που συμμετέχουν άμεσα στα μέτρα ασφαλείας.

Σ’ όλη τα μέρη τα οποία θα επισκεφθεί ο Γάλλος Πρόεδρος θα υπάρχουν εκατοντάδες αστυνομικοί με πολιτικά, ενώ ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. θα πετούν πάνω απ’ το κάθε σημείο.

Στην κινητοποίηση μετέχουν επίσης αστυνομικοί από το Τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και ελεύθεροι σκοπευτές από τα ΕΚΑΜ.

Οι Αρχές είναι ακόμα πιο προσεκτικές μετά την επίθεση με μπογιές από αγνώστους στο Γαλλικό Ινστιτούτο το βράδυ της Τετάρτης.

Photo: EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Το άρθρο Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λόγω Macron εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα