Λαχταριστή συνταγή για γαριδομακαρονάδα

12:40 3/4/2020 - Πηγή: iPop

Αυτή η συνταγή για γαριδομακαρονάδα δεν έχει κόκκινη σάλτσα, αλλά συνδυάζει βουτυράτη γεύση μαζί με σκόρδο! Η παρμεζάνα ολοκληρώνει τέλεια αυτό το πιάτο, το οποίο φυσικά μπορείς να φτιάξεις -εάν νηστεύεις- χρησιμοποιώντας αντί για βούτυρο μαργαρίνη και αντί για παρμεζάνα κάποιο φυτικό τυρί.

Δες εδώ μια ακόμα συνταγή για γαρίδες με σάλτσα σόγιας.

Τα υλικά για τη συνταγή για γαριδομακαρονάδα:1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής σου500 γρ. γαρίδες καθαρισμένεςΑλάτιΦρεσκοτριμμένο πιπέρι8 κουταλιές της σούπας (1 ράβδος) βούτυρο αλατισμένο4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη1/2
κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού2 φλιτζάνια baby ρόκα1/4 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανόΠώς θα φτιάξεις τη γαριδομακαρονάδα;Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.Βάζουμε αλατοπίπερο στις γαρίδες και τις αφήνουμε στην άκρη.Σ’ ένα αντικολλητικό σκεύος βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρσσία.Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να αρωματιστεί όλο το μείγμα.Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 3-4 λεπτά.Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, τη ρόκα και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τις γαρίδες.Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με μαϊντανό.

Αυτή η γαριδομακαρονάδα θα σου μείνει αξέχαστη! Εννοείται πως μπορείς να πειραματιστείς και να αλλάξεις ή να προσθέσεις κάποια υλικά ανάλογα με το τι έχεις σπίτι αλλά και τις γεύσεις σου.

Δες μια ακόμα παραλλαγή:

Η πιο γευστική γαριδομακαρονάδα με πέστο που πρέπει να δοκιμάσεις!

Photo: foodiesfeed.com

Το άρθρο Λαχταριστή συνταγή για γαριδομακαρονάδα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα