Λάθη που κάνεις με τον καφέ

07:32 4/4/2014 - Πηγή: iPop

Ο καφές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας-εκτός και αν είσαστε από αυτούς που λένε όχι οπότε κάντε κλικ στο διπλανό θέμα! Κάθε πρωί λοιπόν φτιάχνουμε τον καφέ μας Πόσα λάθη κάνουμε όμως κατά την διαδικασία παρασκευής του; Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα πιο βασικά!

Τα λάθη:Αποθηκεύουμε τους κόκκους του καφέ στο ψυγείο: Πώς να το πούμε για να γίνει αντιληπτό, όσο και να βάλεις τους κόκκους στο ψυγείο δεν θα τους κρατήσεις φρέσκους. Οι ψημένοι καφέδες έχουν αμέτρητες μικρές τρύπες μέσω των οποίων απορροφούν υγρασία και μυρωδιές! Ο πιο σωστός
τρόπος αποθήκευσης του καφέ είναι σε θερμοκρασία δωματίου σ ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.Αγοράζουμε προαλεσμένο καφέ: Οι κόκκοι του καφέ με το πέρασμα του χρόνου χάνουν τη φρεσκάδα τους, αυτή η διαδικασία γίνεται πολύ πιο γρήγορα όταν είναι ήδη αλεσμένοι. Οπότε καλύτερα να αλέθουμε μόνοι στο σπίτι τους κόκκους πριν παρασκευάσουμε το ρόφημαΧρησιμοποιούμε βραστό νερό: Όλοι βάζουμε το βραστήρα σε λειτουργία πριν φτιάξουμε καφέ για ν συντομεύσουμε τη διαδικασία. Κακώς. Το βραστό νερό βγάζει στην επιφάνεια τη πικρή γεύση αλλά και όλη την οξύτητα του καφέ! Η ιδανική θερμοκρασία για να φτιάξεις ένα καφέ είναι οι 93οC. Αν επιμένεις πάλι να χρησιμοποιήσεις τον βραστήρα, βράσε το νερό και περίμενε 45’’ πριν το ανακατέψεις με τον καφέ σου!Λάθος ποσότητα καφέ: Και η περισσότερη ποσότητα καφέ όσο και η λιγότερη μπορούν να καταστρέψουν μία κούπα καφέ! Η ιδανική ποσότητα είναι 2 κουταλιές της σούπας ανά κούπα.Λάθος άλεσμα των κόκκων: Κάθε ποικιλία καφέ θέλει το δικό του τρόπο για το άλεσμα! Όταν πας λοιπόν να πάρεις τους κόκκους ρώτα και πως πρέπει να τον αλέσεις!

The post Λάθη που κάνεις με τον καφέ appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα