Μήπως ο σύντροφός σου έχει χρήματα στην τράπεζα και δεν στο έχει πει;

20:41 4/6/2021 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις που γίνονται στην αρχή μιας σχέσης και κάποιες άλλες που μπορεί να γίνουν αργότερα… Πολύ αργότερα. Η συζήτηση για τα οικονομικά σε μια σχέση μπορεί να είναι μια άβολη και αμήχανη συζήτηση, αλλά πρέπει να γίνει. Υπάρχει περίπτωση να ανακαλύψεις ότι ο σύντροφός σου έχει χρήματα στην τράπεζα και δεν στο έχει πει;

Μα φυσικά και υπάρχει τέτοια πιθανότητα! Το γιατί και το τι μπορεί να σημαίνει αυτό είναι άλλο θέμα…

Διαβάζουμε

για την εμπειρία ενός άνδρα απ’ την Αμερική, ο οποίος ανακάλυψε τυχαία ότι η γυναίκα του είχε έναν λογαριασμό στην τράπεζα με 300.000 δολάρια (δεν τα λες και λίγα!). Ο σύζυγος, λοιπόν, δεν γνώριζε το ποσό που βρίσκεται σε αυτό τον λογαριασμό, η γυναίκα του του είχε μιλήσει απλά για την ύπαρξη αυτού του λογαριασμού αναφέροντας ότι ούτε η ίδια ξέρει το ακριβές ποσό και λέγοντάς του ότι αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να είναι μια βοήθεια για την προκαταβολή του πρώτου τους σπιτιού.

Όταν έκαναν για πρώτη φορά μαζί τις φορολογικές τους δηλώσεις, ο σύζυγος έμαθε για το ποσό και έμεινε με ανοιχτό το στόμα. Αυτό που σκέφτηκε είναι εάν θα έπρεπε να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο κάνουν κοινή αποταμίευση χρημάτων.

PexelsΚι αν έχει ο σύντροφός σου έχει χρήματα στην τράπεζα και δεν στο έχει πει;

Όταν μιλάμε για έναν αποταμιευτικό λογαριασμό, τα πράγματα μπορούν να γίνουν αρκετά περίπλοκα… Δεν μπορείς να υποθέσεις τίποτα εάν δεν ρωτήσεις. Μπορεί να είναι ένας λογαριασμός στον οποίο ο άνθρωπός σου δεν είχε πρόσβαση μέχρι πρότινος και περιλαμβάνει χρήματα που του έχουν αφήσει οι γονείς ή άλλοι συγγενείς του.

Ένας τραπεζικός λογαριασμός με μερικές ή πολλές χιλιάδες ευρώ που προέρχονται από αποταμίευση κάποιου αγαπημένου μας, δεν είναι λαχείο, για το οποίο νιώθεις ευγνώμων γιατί θα περάσεις όλη την υπόλοιπη ζωή σου χωρίς κανένα άγχος. Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν αυτά τα χρήματα πολύ στα σοβαρά και θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν για έναν συγκεκριμένο σκοπό, ο οποίος καμιά φορά συνδέεται και με το να κάνουν κάποια πράξη στο όνομα του ανθρώπου που τους τα έδωσε.

Θα μπορούσε ο σύντροφός σου να θέλει να κάνει μια μεγάλη δωρεά στο όνομα του πατέρα/ παππού του, να τα κρατήσει για να αγοράσει το πρώτο σας σπίτι, να εξασφαλίσει το μέλλον των παιδιών σας ή να είναι σίγουρος ότι θα υπάρχει πάντα ένα ποσό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Pexels

Φυσικά, εάν ανακαλύψεις ότι ο σύντροφός σου έχει κάποιο λογαριασμό με χρήματα για τα οποία δεν σου είχε μιλήσει, δεν μπορείς να υποθέσεις τίποτα γι’ αυτό, εκτός αν τον ρωτήσεις. Μην βγάλεις βιαστικά συμπεράσματα και θεωρήσεις αμέσως ότι δεν σε εμπιστεύεται. Μπορεί να μην γνώριζε όντως μέχρι πρότινος πόσα χρήματα είναι διαθέσιμα, επειδή δεν είχε ο ίδιος άμεση πρόσβαση στον λογαριασμό.

Έτσι, λοιπόν, το πρώτο βήμα είναι να καθίσεις και να συζητήσεις μαζί του για να καταλάβεις πώς βλέπει το θέμα των χρημάτων μόνος του σε πρώτη φάση και στο πλαίσιο του γάμου σας σε δεύτερη φάση.

Η ψυχολόγος Shannon Curry δηλώνει στο The Cut ότι είναι σημαντικό και για τους δύο συντρόφους να μιλήσουν ανοιχτά για τους στόχους τους όσον αφορά τα οικονομικά. Πώς θέλουν να κάνουν αποταμίευση; Για ποιο σκοπό; Τι ποσό είναι διατεθειμένοι να αποταμιεύουν κάθε μήνα;

Είναι πολύ σημαντικό το τι σημαίνουν τα χρήματα για τον καθένα.

Για μερικούς ανθρώπους, τα χρήματα ισοδυναμούν με την ασφάλεια και η έλλειψη αρκετών χρημάτων είναι τρομακτική. Για άλλους, τα χρήματα αφορούν την ευχαρίστηση και τη γενναιοδωρία. Καμία από αυτές τις απόψεις δεν είναι λανθασμένη. Απλώς εκφράζουν διαφορετικές αξίες και προσεγγίσεις

Γι’ αυτό μην φρικάρεις αν ανακαλύψεις ότι ο σύντροφός σου έχει χρήματα στην τράπεζα και δεν το ήξερες, γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να υποθέσεις τίποτα εάν δεν συζητήσεις πρώτα μαζί του!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Μήπως ο σύντροφός σου έχει χρήματα στην τράπεζα και δεν στο έχει πει; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα