Μοσχαρίσιο ribeye με δεντρολίβανο και σάλτσα λευκού κρασιού με μανιτάρια

15:45 24/2/2021 - Πηγή: iPop

Ένα καλό κομμάτι κρέατος γίνεται ακόμα καλύτερη όταν συνδυάζεται με ταιριαστές γεύσεις και σωστό ψήσιμο. Η συνταγή για μοσχαρίσιο ribeye που σου προτείνουμε σήμερα θα ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, αφού το μοσχάρι συνδυάζεται άψογα με κρασί, δεντρολίβανο και μανιτάρια.

To ribeye είναι μια απ’ τις πιο σημαντικές κοπές του μοσχαρίσιου κρέατος και στοιχίζει πιο ακριβά από άλλες κοπές. Το ribeye δεν είναι τίποτα περισσότερο από την κυρίως μπριζόλα. Το συγκεκριμένο

κομμάτι, καθαρίζεται απ’ το κόκκαλο και δίνει την καλύτερη ποιότητας μπριζόλας.

Πάμε τώρα να δούμε πώς θα το μαγειρέψεις;

Τα υλικά που θα χρειαστείς:4 μπριζόλες ribeye χωρίς κόκαλαΑλάτι και μαύρο πιπέρι1 συσκευασία καθαρισμένα πράσινα φασολάκια 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο4 κλαδάκια δεντρολίβανο4 κουταλιές της σούπας βούτυρο500 γραμμάρια μανιτάρια2 κρεμμύδια, πολύ λεπτά κομμένα 1/2 ζωμό της επιλογής μας2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες1 φλιτζάνι λευκό κρασίΧυμό από 1/2 λεμόνιΠώς θα φτιάξεις τη συνταγή για μοσχαρίσιο ribeye;Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και κάνουμε την προετοιμασία για τις μπριζόλες. Τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τις αλατοπιπερώνουμε.Στο μεταξύ, βάζουμε τα φασολάκια να βράσουν μέχρι να είναι έτοιμα, αλλά όχι πολύ λιωμένα. Τα διατηρούμε σε παγωμένο νερό.Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε τις μπριζόλες μαζί με τη μισή ποσότητα δεντρολίβανου. Τις μαγειρεύουμε για 8 λεπτά, μοιράζοντας τον χρόνο και στις δύο πλευρές.Τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο να ξεκουραστούν.Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στο τηγάνι και όταν λιώσει βάζουμε τα μανιτάρια και το υπόλοιπο δεντρολίβανο. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια, περίπου 8 λεπτά.Βάζουμε τα κρεμμύδια και τα φασόλια στο τηγάνι, για 2-3 λεπτά, ενώ προσθέτουμε και τον ζωμό κι αφήνουμε στην άκρη.Προσθέτουμε το σκόρδο και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στο τηγάνι. Βάζουμε το κρασί και ανακατεύουμε έως ότου η σάλτσα μειωθεί κατά μισό, 5 έως 7 λεπτά.Βάζουμε τον χυμό λεμονιού και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.Κόβουμε τις μπριζόλες και σερβίρουμε με τη σάλτσα και τα μανιτάρια.

Διάβασε εδώ ποια είναι τα κατάλληλα μπαχαρικά για κάθε κρέας

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μοσχαρίσιο ribeye με δεντρολίβανο και σάλτσα λευκού κρασιού με μανιτάρια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα