Να ακυρώσω το ταξίδι μου λόγω κορονοϊού;

21:13 15/3/2020 - Πηγή: iPop

Αναρωτιέσαι κι εσύ “να ακυρώσω το ταξίδι λόγω κορονοϊού”; Τι πρέπει να κάνεις όταν έχεις κλείσει ένα ταξίδι, αλλά ο κοροναϊός εξαπλώνεται; 

Φυσικά ο καθένας μπορεί να ορίζει με διαφορετικό τρόπο τη λέξη ταξίδι. Ταξίδι για κάποιον είναι να πάρει το αυτοκίνητό του και να πάει στο εξοχικό του που απέχει μόλις δύο ώρες, ενώ για κάποιον άλλο ταξίδι είναι να πάει στην Αγγλία ή στην Αίγυπτο αεροπορικώς. Προφανώς και τα εγχώρια ταξίδια είναι πιο ασφαλή, αν γίνονται με ιδιωτικό αυτοκίνητο, όπως στο εξοχικό. Ωστόσο, αν

έχεις προγραμματίσει ένα μεγαλύτερο ταξίδι είτε στο εξωτερικό είτε στο εσωτερικό τι πρέπει να κάνεις; Γιατί σίγουρα σκέφτεσαι “πρέπει να ακυρώσω το ταξίδι λόγω κορονοϊού;”.

Τι πρέπει να κάνεις;Ταξίδι στο εσωτερικόΑρχικά να σε ενημερώσουμε ότι στην Ελλάδα η κυβέρνηση έχει προβεί στην αναστολή της λειτουργίας εποχικών τουριστικών καταλυμάτων μέχρι τις 30 Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι αν έχει κλείσει διαμονή σε κάποιο ξενοδοχείο πιθανότατα έχει αναβληθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Επομένως, το πρώτο πράγμα που πρέπει να τσεκάρεις είναι αν έχει αναβληθεί η κράτησή σου.Επιπλέον, ενημερώσου για το αν αυτή η περιοχή που σκοπεύεις να ταξιδέψεις έχει πληγεί από τον κορονοϊό. Κι αυτό γιατί αν ανήκεις στις ευπαθείς ομάδες, τότε δε θα ήταν μια καλή απόφαση το να πας εκεί.Μην ξεχνάς το μήνυμα του υπουργείου Υγείας “Μένουμε σπίτι“. Αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις για αναψυχή και για διασκέδαση, ίσως αυτή να μην είναι η κατάλληλη περίοδος, αφού οι ειδικοί συστήνουν να μένουμε σπίτι και να αποφεύγουμε δημόσιους χώρους.Να σου θυμίσουμε πως πλέον στη χώρα έχουν κλείσει οι καφετέριες, τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης που ίσως να είχες σκοπό να επισκεφτείς στο ταξίδι σου.Ταξίδι στο εξωτερικόΚρίνε κατά πόσο το ταξίδι σου είναι σημαντικό και επείγον. Άλλο, δηλαδή, το να ταξιδέψεις για σημαντική υποχρέωση κι άλλο για διασκέδαση.Επιπλέον, μην ξεχνάς πως έχουν σταματήσει και αρκετές πτήσεις, ενώ πλέον δεν πραγματοποιείται καμία πτήση προς Ισπανία και Ιταλία.Δες τα κρούσματα του κορονοϊού ανά τον κόσμο στον χάρτη και το αν η χώρα που έχεις σκοπό να επισκεφτείς έχει κρούσματα, καθώς και πόσα είναι αυτά, αφού δεν είναι το ίδιο να έχει μια χώρα 5.000 και μια άλλη μόλις 5 άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό.Ενημερώσου για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα που πρόκειται να επισκεφτείς κι αν τελικά πας λάβε τα απαραίτητα μέτρα.Μίλα με το πρακτορείου που έχεις κανονίσει το ταξίδι ή με κάποιο που θα μπορούσε να σε συμβουλεύσει σχετικά με το τι ισχύει αυτή την περίοδο με τα ταξίδια στη χώρα που επιθυμείς να πας.Να ξέρεις πως αν ακυρώσεις το ταξίδι σου είναι πολύ πιθανό να πάρεις πίσω ένα μεγάλο μέρος το χρημάτων σου, γι’ αυτό και καλό θα ήταν να δεις σχετικές ανακοινώσεις της αεροπορικής εταιρείας και του καταλύματος, καθώς και να επικοινωνήσεις μαζί τους. Αυτό ισχύει για ταξίδια μέχρι και για τον επόμενο μήνα, καθώς δεν έχει βγει ενημέρωση για ταξίδια του καλοκαιριού.Σε κάθε ταξίδι υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού, από τη στιγμή που θα έρθεις σε επαφή με βρώμικα σημεία του αεροπλάνου και του αεροδρομίου, καθώς και από τη στιγμή που ο κοροναϊός βρίσκεται σε έξαρση.Ακολούθησε όλους τους κανόνες υγιεινής για τον κοροναϊό. 

Μην ξεχνάς πως ίσως να είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, όμως όλοι οφείλουμε να ακούμε τις συμβουλές των ειδικών. Αν έχεις ακόμα αμφιβολίες, αξιολόγησε την ανάγκη του ταξιδιού σου και συμβουλεύσου έναν ειδικό, που γνωρίζει τα πάντα σχετικά με την εξέλιξη του κορονοϊού. Σίγουρα πρωτίστως προέχει η υγεία σου, κάτι που πρέπει πάντα να θυμάσαι! 

Πόσο ζει ο κορονοϊός στις επιφάνειες και τα ρούχα; 

Διάβασε ακόμα:

Κορονοϊός και ταξίδι: Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Photo: unsplash/Michał Parzuchowski

Το άρθρο Να ακυρώσω το ταξίδι μου λόγω κορονοϊού; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα