Νέες εκρήξεις στην Τζακάρτα μετά την τρομοκρατική επίθεση του ISIS το πρωί της Πέμπτης

17:26 14/1/2016 - Πηγή: iPop

Νέος γύρος από εκρήξεις στην Τζακάρτα, έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση του ISIS, που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Ινδονησία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, νέες εκρήξεις σημειώθηκαν στην Τζακάρτα, λίγες ώρες έπειτα από την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας την Πέμπτη, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 7 άτομα.

BREAKING: New explosions heard in central Jakarta: Kompas TV

Reuters Top News (@Reuters) January 14, 2016

Στην επίσημη ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα την Πέμπτη στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, προχώρησε με ανακοίνωσή του το ISIS. Το Ισλαμικό Κράτος, δηλώνει πως στόχος του ήταν αλλοδαποί υπήκοοι και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, της πρωτεύουσας της Ινδονησίας.

LIVE UPDATES: Islamic State claims responsibility for Jakarta attacks. https://t.co/ttA6hPjRLwpic.twitter.com/spxoRI7wbz

Reuters Live (@ReutersLive) January 14, 2016

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της η τρομοκρατική οργάνωση αναφέρει, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την εν λόγω επίθεση :

Μια ομάδα στρατιωτών του χαλιφάτου της Ινδονησίας στόχευσε μια συγκέντρωση από τη συμμαχία των Σταυροφόρων που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στην Τζακάρτα με τοποθέτηση πολλών εκρηκτικών μηχανισμών που εξερράγησαν καθώς τέσσερις από τους στρατιώτες επιτέθηκαν με ελαφρά όπλα και ζώνες εκρηκτικών.

BREAKING: Islamic State group claims responsibility for Jakarta attacks in postings on Twitter accounts.

— The Associated Press (@AP) January 14, 2016

Υπενθυμίζουμε πως τo πρωί της Πέμπτης πολλαπλές επιθέσεις σημειώθηκαν από βομβιστές αυτοκτονίας ενώ ένοπλοι επιτέθηκαν με πυροβολισμούς, κοντά στα γραφεία του ΟΗΕ στην Τζακάρτα.

Bomb exploded in the hands of terrorists. via @billygerrardus ht @EjmAlrai#IndonesiaBlast#ledakansarinah#Jakartapic.twitter.com/vuqtHg8M7G

— Velina Tchakarova (@vtchakarova) January 14, 2016

Ανάμεσα στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, σύμφωνα με το Reuters είναι ένας Καναδός και ένας Ινδονήσιος, ενώ μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και 1 Γερμανός, 1 Αυστριακός, 1 Αλγερινός και 1 Ολλανδός.

Η ανταλλαγή πυρών, μεταξύ των δραστών και της αστυνομίας, σημειώθηκε σε κινηματογράφο, που βρίσκεται στο ίδιο κτήριο με τα Starbucks, όπου έγινε νωρίτερα η επίθεση το πρωί της Πέμπτης στην Τζακάρτα.

The post Νέες εκρήξεις στην Τζακάρτα μετά την τρομοκρατική επίθεση του ISIS το πρωί της Πέμπτης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα