Νιώθεις εξαντλημένη στο τέλος της ημέρας; Διώξε αυτές τις 4 συνήθειες

17:31 8/10/2019 - Πηγή: iPop

Είναι λογικό μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά να νιώθεις πως είσαι κουρασμένη και θέλεις να πάρεις λίγο τον χρόνο σου να συνέλθεις. Ποιες συνήθειες σου απορροφούν την ενέργεια; 

Δεν είναι μόνο η δουλειά! Υπάρχουν συνήθειες που σου απορροφούν την ενέργεια χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι. Αν νιώθεις πεσμένη φυσικά και ψυχολογικά, τι κάνεις για να βοηθήσεις τον εαυτό σου να νιώσει καλύτερα;

Συνήθειες σου απορροφούν την ενέργεια, σε κάνουν δυστυχισμένη κι ενώ μπορείς να δώσεις αυτή τη «μάχη» και να τις διώξεις δεν το κάνεις. Ξεκίνα από σήμερα και

νιώσε την αλλαγή στην καθημερινότητά σου.

Ποιες συνήθειες σου απορροφούν την ενέργεια λίγο-λίγο;«Κατοικείς» στο παρελθόν

Κρατάς συναισθήματα μέσα σου που έρχονται από το παρελθόν και δεν τα αποβάλλεις, πράγματα που έχεις μετανιώσει, αρνητικά συναισθήματα που έχεις νιώσει, λόγια που είπες και δεν έπρεπε. Όλα αυτά ακόμη κι αν δεν τα αντιλαμβάνεσαι, σε επηρεάζουν και σε «ρίχνουν». Δεν μπορείς να προχωρήσεις όταν κάτι σε κρατά κλειδωμένη σε ένα φαύλο κύκλο δυστυχίας. Πρέπει να αποδεχθείς ότι το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και μερικά πράγματα δεν μπορείς να τα αλλάξεις.

Μη μένεις στη χαμένη ευκαιρία της καριέρας σου, στη σχέση που δεν κράτησε αλλά ζήσε το τώρα και σχεδίασε το μέλλον.

unsplash/Yoann BoyerΈλλειψη ύπνου

Και πώς να κοιμηθείς όταν σκέφτεσαι το παρελθόν κι ένα σωρό πράγματα σε προβληματίζουν; Ο ύπνος είναι σωτήριος για την υγεία της ψυχής και όχι μόνο και ήρθε η ώρα να τον πάρεις περισσότερο στα σοβαρά αν θέλεις να δεις τα επίπεδα της ενέργειάς σου να αυξάνονται.

Προσπάθησε να πηγαίνεις για ύπνο την ίδια ώρα κάθε μέρα και να ξυπνάς την ίδια ώρα, ώστε να ρυθμίσεις τον κύκλο σου. Κι όταν ξαπλώσεις, άφησε το κινητό, την τηλεόραση, το tablet στην άκρη γιατί αυτό το ενοχλητικό φως παρεμβαίνει στους κιρκαδιακούς ρυθμούς και μειώνει την ποιότητα του ύπνου.

Photo: Pexels

Αυτές είναι οι πρωινές συνήθειες των επιτυχημένων επιχειρηματιών!

Junk food

Όλα συνδέονται μεταξύ τους. Όλοι είμαστε απασχολημένοι αλλά πρέπει να βρίσκεις χρόνο να ετοιμάζεις το φαγητό της επόμενη ημέρας. Μπορεί να έχεις εθιστεί στο junk food αλλά σκέψου τι καταναλώνεις και πόσο κακό κάνεις στον οργανισμό σου.

Σου δίνουν μια μικρή «ένεση» ενέργειας για να σε «ρίξουν» γρήγορα. Η ενέργεια αυτή δεν διαρκεί και όχι μόνο δεν διαρκεί αλλά μειώνεται. Αν θέλεις σταδιακά τα επίπεδα της ενέργειάς σου να αυξηθούν και να είσαι παραγωγικός για όλη την ημέρα σου, τότε δοκίμασε υγιή και μη επεξεργασμένα συστατικά.

Μπορείς κάθε Κυριακή να φτιάχνεις ένα πλάνο με τα γεύματα της εβδομάδας.

Ανησυχείς για το τι σκέφτεται ο κόσμος

Μεγαλώσαμε με το τι θα πει ο κόσμος. Είναι φυσιολογικό να ανησυχείς για το τι σκέφτονται για σένα αλλά αν σου γίνεται εμμονή, αν το έχεις βάλει στη ζωή σου και περιορίζεις τον εαυτό σου, τότε σου προκαλεί απλά… πονοκέφαλο.

Είδαν το νέο μου κούρεμα στα μαλλιά; Γιατί αυτή η φωτογραφία μου δεν πήρε αρκετά likes; Γιατί αυτή η κυρία στο μετρό με κοιτά τόσο έντονα; Όλο αυτό σου προκαλεί άγχος και το μόνο που πρέπει να κάνεις για λίγο είναι να μάθεις να είσαι απλά εσύ και να αγαπάς τον εαυτό σου. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται.

unsplash/Jurica Koletić

Όλοι υποφέρουν από τα παραπάνω, δεν είσαι μόνη σου. Το θέμα είναι όταν εντοπίζεις το πρόβλημα, να κάνεις ό,τι μπορείς για να το λύσεις και όχι να το θάβεις. Είναι στο χέρι σου.

Δες και αυτό:

6 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσει μια γυναίκα πριν τα 30!

Photo: unsplash/Carolina Heza

Το άρθρο Νιώθεις εξαντλημένη στο τέλος της ημέρας; Διώξε αυτές τις 4 συνήθειες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα