Νιώθεις πολύ κουρασμένη; Η Viola Davis εξηγεί με πολύ απλά λόγια πώς θα καταλάβεις εάν είναι κατάθλιψη ή απλά μια δύσκολη περίοδος

13:01 26/1/2023 - Πηγή: iPop

Μέσα από μια απλή ανάρτηση, η Viola Davis εξήγησε με έναν πολύ εύστοχο τρόπο ποια είναι η διαφορά μεταξύ κατάθλιψης και θλίψης, παίρνοντας σαν παράδειγμα το σύμπτωμα της κούρασης. Η ηθοποιός είναι γνωστό πως προσπαθεί μέσα απ’ τα posts και τις ομιλίες της να περνάει μηνύματα για την ψυχική υγεία, κι αυτή είναι μια ακόμα φορά που καταφέρνει να το κάνει με τρόπο απλό και κατανοητό για όλους.

Παίρνοντας πληροφορίες απ’ το The Depression Project, η Viola Davis δημοσίευσε ένα carousel με εικόνες

που εξηγούν τη διαφορά μεταξύ «φυσιολογικής κούρασης» και «καταθλιπτικής κούρασης».

«Αν μπορείτε να ταυτιστείτε, παρακαλώ μοιραστείτε για να ευαισθητοποιήσετε – Η “κούραση από την κατάθλιψη” είναι πολλά περισσότερα από τη “φυσιολογική κούραση”», έγραψε στην ανάρτησή της.

Σύμπτωμα της κούρασης: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ κατάθλιψης και θλίψης;

Η φυσιολογική κούραση είναι μια αντίδραση σε κάτι που συνέβη μια μέρα ή εβδομάδα, όπως περισσότερο work load ή το να έχεις απλά μια πολύ φορτωμένη εβδομάδα επειδή χρειάστηκε να κάνεις περισσότερα απ’ ό,τι συνήθως. Συχνά, αυτό λύνεται με το να πάρεις λίγο χρόνο να κοιμηθείς καλά.

Η καταθλιπτική κούραση, ωστόσο, είναι πιο περίπλοκη καθώς δεν είναι μια κούραση που προκαλείται από μια δύσκολη μέρα ή εβδομάδα, αλλά απ’ τη ζωή την ίδια.

Για παράδειγμα:

Το να προσπαθείς να διαχειριστείς τις υποχρεώσεις της δουλειάς ή της σχολής σου, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζεις συμπτώματα, όπως αίσθημα αναξιότητας, κόπωση, μούδιασμα.Το να πρέπει να δείξεις ένα ψεύτικο χαμόγελο και να προσποιηθείς ότι είσαι ΟΚ, ενώ πνίγεσαι μέσα σου.Ή ακόμα και η κούραση απ’ το να επαναλαμβάνεις ένα επίπονο γεγονός που συνέβη χρόνια πριν και η κατάθλιψη σε κρατάει κολλημένη εκεί…Βάζοντας μια τελεία στο στίγμα της κατάθλιψης. Πες το με το όνομά της, διάβασε, μάθε!

Και δυστυχώς, σε αντίθεση με τη φυσιολογική κούραση, μια νύχτα καλού ύπνου δεν λύνει το πρόβλημα σ’ αυτή την περίπτωση, γι’ αυτό και πολύ συχνά οι άνθρωποι με κατάθλιψη περνούν περισσότερο χρόνο στο κρεβάτι, αλλά εξακολουθούν να νιώθουν κουρασμένοι.

View this post on Instagram

A post shared by VIOLA DAVIS (@violadavis)

Αν αισθάνεσαι ότι η παραπάνω κατάσταση σου είναι οικεία, μην διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια! Υπάρχουν επαγγελματίες που μπορούν να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την κατάθλιψη αποτελεσματικά. Σου υπόσχομαι πως με την κατάλληλη φροντίδα δεν θα νιώθεις αυτό το ασήκωτο βάρος για πάντα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νιώθεις, Viola Davis,niotheis, Viola Davis