Ο γυναικείος αθλητισμός -επιτέλους- παίρνει την αναγνώριση που του αξίζει. Η σπουδαία επιτυχία της Εθνικής Ομάδας Πόλο & τα νούμερα που μιλούν από μόνα τους

15:38 8/9/2022 - Πηγή: iPop

Τεράστια πρόκριση για την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος! Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου επικράτησαν της Ιταλίας με 12-9 παίρνοντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Παρασκευής, όπου θα παλέψουν για την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο απέναντι στο συγκρότημα της Ισπανίας. Αυτή η πρόκριση αποτελεί μια πολύ μεγάλη επιτυχία για το γυναικείο πόλο και έρχεται να δείξει ότι ο γυναικείος αθλητισμός γενικότερα βρίσκεται σε μεγάλη άνθιση, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του κοινού.

Θρίαμβος

για την Εθνική Πόλο Γυναικών- Στον τελικό του Ευρωπαϊκού

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι Ελληνίδες αθλήτριες μπήκαν αρκετά δυνατά στο ξεκίνημα του αγώνα, παίρνοντας το προβάδισμα 2 φορές, ωστόσο οι Ιταλίδες βρήκαν απάντηση στο εκρηκτικό ξεκίνημα της Εθνικής και έφεραν το ματς στα ίσια. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο οκτάλεπτο και πήρε αέρα 2 τερμάτων την οποία κράτησε μέχρι το τέλος της περιόδου. Στο τρίτο οκτάλεπτο η Εθνική με εξαιρετική άμυνα κράτησε χαμηλά τις αθλήτριες της Ιταλίας και με σερί 4-0, έκλεισαν την περίοδο με σκορ 10-7 έχοντας διαφορά ασφαλείας. Στο τέταρτο οκτάλεπτο τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου μπήκαν αποφασισμένα να τελειώσουν την υπόθεση πρόκριση και δεν άφησαν την Ιταλία να τις ανησυχήσει, παίρνοντας στο τέλος με σκορ 12-9 μια τεράστια πρόκριση για τον τελικό της Παρασκευής.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Παρασκευής, την αντίστοιχη ομάδα της Ισπανίας, θέλοντας να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο για να ανέβει στη κορυφή της Ευρώπης. Αποτελεί ένα τεράστιο παράσημο αυτή η πρόκριση για την Εθνική μας ομάδα, αφού βρίσκεται σε διαρκή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια.

View this post on Instagram

A post shared by Hellenic Olympic Committee (@hellenic_olympic_committee)

Οι διακρίσεις της ομάδας

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών έχει μια αρκετά αξιόλογη παρουσία στο χώρο του παγκόσμιου υγρού στίβου, έχοντας στο παλμαρέ της σημαντικές διακρίσεις. Πιο συγκεκριμένα, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και η μεγαλύτερη της επιτυχία ήταν η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου το 2011.

Ακόμα, το 2005 η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης (World League) που πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία. Επίσης, για την ίδια διοργάνωση, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε την τρίτη θέση το 2007 στον Καναδά, το 2010 στις ΗΠΑ και το 2012 στην Κίνα.

Τέλος, το 2010, 2012 και το 2018 η Ελλάδα κατέκτησε την 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο. Τέλος, το 2018 στην διοργάνωση Europa Cup το 2018 πήρε το χρυσό μετάλλιο, νικώντας με 9-8 την Ρωσία στον μεγάλο τελικό. Το γεγονός λοιπόν, ότι η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών είναι πιστή στις μεγάλες διοργανώσεις και φέρνει επιτυχίες στη χώρα μας κάνοντας μας υπερήφανους, δείχνει ότι ο γυναικείος αθλητισμός ακμάζει, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του κοινού.

Euro 2022 Γυναικών: Απέκτησε την αναγνωρισιμότητα που του άξιζε

Το ενδιαφέρον του κόσμου για τον γυναικείο αθλητισμό

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε όλο και περισσότερο να ακούγεται ο γυναικείος αθλητισμός και να αποκτάει την αναγνωρισιμότητα που του αξίζει. Αυτή η αναγνωρισιμότητα αποτυπώνεται από το γεγονός της αύξησης του τηλεοπτικού κοινού που παρακολουθεί γυναικείες διοργανώσεις. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Futures Sport and Entertainment, έδειξαν ότι στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2022, παρακολούθησαν στην τηλεόραση γυναικείες αθλητικές διοργανώσεις 36,1 εκατομμύρια άνθρωποι. Αντίστοιχα, την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν δηλαδή το 2021, ο αριθμός ήταν 17,5 εκατομμύρια.

Επίσης αυτή η σημαντική αύξηση φαίνεται ξεκάθαρα και στον χρόνο που αφιέρωσε το κοινό για να παρακολουθήσει στην τηλεόραση, γυναικείο αθλητισμό. Υπήρξε αύξηση της τάξεως του 188%, αφού το κοινό παρακολούθησε κατά μέσο όρο 403 λεπτά σε σύγκριση με τα 140 λεπτά την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

View this post on Instagram

A post shared by UEFA Women's EURO 2022 (@weuro2022)

Τέλος, όλο αυτό το ενδιαφέρον για τον γυναικείο αθλητισμό εκφράστηκε και στον τελικό του Euro 2022 για το γυναικείο ποδόσφαιρο, αφού σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης θεατών στις κερκίδες του Wembley, με το ακριβές νούμερο των φιλάθλων να είναι 87.192. Αυτό λοιπόν σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο του γυναικείου αθλητισμού, έρχεται να μας δείξει ότι κάτι κάλο γίνεται και απαιτεί να δώσουμε όλοι περισσότερο σημασία στον γυναικείο αθλητισμό και να μην τον υποτιμούμε σε καμία περίπτωση. Το αξίζει άλλωστε και με το παραπάνω!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο γυναικείος αθλητισμός -επιτέλους- παίρνει την αναγνώριση που του αξίζει. Η σπουδαία επιτυχία της Εθνικής Ομάδας Πόλο & τα νούμερα που μιλούν από μόνα τους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα