Ο κουραμπιές πασχαλινό μπισκότο;! Ποιος διάσημος σεφ μπερδεύτηκε λίγο;

20:34 2/12/2016 - Πηγή: iPop

Μπορεί εμείς εδώ στην Ελλάδα να έχουμε συνδυάσει τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα με τα Χριστούγεννα, όμως, αυτό φαίνεται πως δεν ισχύει και στο εξωτερικό, όπου ακόμα και σεφ διεθνούς

φήμης μπερδεύονται!

Ο Jamie Oliver σε μια προσπάθεια να τιμήσει τον κουραμπιέ, το ελληνικό ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ γλυκό, έκανε ένα… λαθάκι!

Αφού έγραψε ωραία και καλά τη συνταγή– που προφανώς τον εμπιστευόμαστε και θα την δοκιμάσουμε- στην περιγραφή είπε πως ο κουραμπιές είναι… διάσημο πασχαλινό μπισκότο, το οποίο συνδυάζεται τέλεια με τον καφέ!

Κι αν δεν μας πιστεύεις, ιδού και η απόδειξη!

Μάλιστα ένας χρήστης το παρατήρησε, γράφοντας σχόλιο ότι δεν είναι πασχαλινό, αλλά χριστουγεννιάτικο γλυκό! Μπορεί ο Jamie να αλλάξει την περιγραφή όταν αντιληφθεί την πατάτα που έκανε, όμως, εμείς προλάβαμε να γελάσουμε!

Και για τα τυπικά, ας δούμε τι λέει και το Wikipedia για τον κουραμπιέ:

Ο κουραμπιές είναι ένα χαρακτηριστικό γλύκισμα ευρύτατα διαδεδομένο σε όλη την Ελλάδα που κατατάσσεται στα πατροπαράδοτα γλυκίσματα, όπως το μελομακάρονο, και που συνήθως παρασκευάζεται τα Χριστούγεννα. Το όνομά του προέρχεται από το τουρκικό Kurabiye, που σημαίνει μπισκότο, γλύκισμα από αλεύρι, βούτυρο και άχνη ζάχαρη. Μικρασιάτες πρόσφυγες από την Καρβάλη της Καππαδοκίας δημιούργησαν στο Νομό Καβάλας το 1924 τη Νέα Καρβάλη και μετέφεραν την παραδοσιακή συνταγή κουραμπιέδων της Μικράς Ασίας. Έτσι σήμερα στην Ελλάδα οι πιο γνωστοί παραδοσιακοί κουραμπιέδες είναι αυτοί της Καρβάλης.

Photo: Jamie Oliver

The post Ο κουραμπιές πασχαλινό μπισκότο;! Ποιος διάσημος σεφ μπερδεύτηκε λίγο; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα