Ο λόγος που οι περισσότερες παντρεμένες γυναίκες απατούν!

11:22 31/3/2020 - Πηγή: iPop

Γιατί απατούν οι παντρεμένες γυναίκες αλλά δεν θέλουν να πάρουν και διαζύγιο; Μια έρευνα αποφάσισε να το μελετήσει λιγάκι παραπάνω κι έβγαλε τα συμπεράσματά της. 

Έχει συμβεί και στους περισσότερους: δεσμευόμαστε σε μια σχέση για χρόνια και μετά συνειδητοποιούμε πως το πάθος δεν είναι όπως ήταν. Μπορεί να μην είναι εύκολο να το δεχτείς αλλά αν έχεις νιώσει κατά αυτόν τον τρόπο, δεν είσαι η μόνη.

Ο Eric Anderson καθηγητής στο University of Winchester εξηγεί ότι το πιο προβλέψιμο πράγμα σε μια σχέση είναι ότι όσο περισσότερο προχωράει,

η ποιότητα αλλά και η συχνότητα του σεξ θα αρχίσουν να φθείρονται.

Ο καθηγητής έχει το website AshleyMadison.com, το οποίο είναι ένα dating website για παντρεμένους ανθρώπους που αναζητούν να έχουν μια… περιπέτεια. Μπορεί να νομίζεις πως αυτή είναι η χειρότερη ιδέα στον κόσμο ή να τη βρίσκεις πολύ έξυπνη. Λίγη σημασία έχει.

Pexels

Ως dating site, το Ashley Madison, έκανε την έρευνά του… κι απάντησε στο ερώτημα: Γιατί απατούν οι παντρεμένες γυναίκες;

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες εξέτασαν 100 παντρεμένες γυναίκες, ηλικίας 25-45 ετών για να ανακαλύψουν γιατί αυτές οι γυναίκες απατούσαν. Δηλαδή… γιατί να μην πάρουν απλώς ένα διαζύγιο;

Αυτό που βρήκαν ήταν ότι το 67% των γυναικών ήθελαν λίγο πάθος (και σεξ) ξανά στη ζωή τους. Ήθελαν να βγουν, να πιουν ένα κρασί, να δειπνήσουν με έναν άνδρα, να νιώσουν ξανά ελκυστικές.

Η ηλικία που οι γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες στη ζωή τους!

Αυτό που επίσης, διαπίστωσε η μελέτη, είναι ότι από αυτές τις 100 γυναίκες καμία δεν ήθελε να πάρει διαζύγιο. Στην πραγματικότητα, ήταν ανένδοτες ότι δεν έψαχναν για νέο σύζυγο, ενώ πολλές δήλωσαν ανοιχτά την αγάπη τους για τους συζύγους τους.

Σύμφωνα με το The Journal of Couple and Relationship Therapy, περίπου το 50% των παντρεμένων γυναικών και το 60% των παντρεμένων ανδρών θα έχουν μια εξωσυζυγική σχέση σε κάποια φάση στον γάμο τους.

Έλλειψη πάθους, έλλειψη προσοχής είναι δύο κοινές αιτίες που οδηγούν τις παντρεμένες γυναίκες στην απιστία.

Και η αλήθεια είναι πως όταν ένας άνδρας ξεκινά να βγαίνει με μια γυναίκα βάζει όλη του την προσπάθεια για να τα καταφέρει και να τον ποθεί. Κι εκείνη, θέλει να νιώθει ότι την ποθούν, ότι είναι ελκυστική και να έχει μια επικοινωνία σε τακτική βάση.

Παράλληλα, πολλοί άνδρες το “χάνουν”. Ξεκινούν δυναμικά για να κατακτήσουν μια γυναίκα αλλά μπαίνοντας στη σχέση και σταδιακά δεν είναι προετοιμασμένοι για να επενδύσουν σε μια επιτυχημένη σχέση.

Φυσικά, δεν δικαιολογούμε την απιστία, απλώς το ζευγάρι θα πρέπει να δουλέψει πολύ για να έχει έναν επιτυχημένο γάμο.

Διαβάστε επίσης:

Και όμως, μπορείς να κρατήσεις ζωντανό το πάθος σε μια σχέση

Photo: Unsplash/ Anthony Tran

Το άρθρο Ο λόγος που οι περισσότερες παντρεμένες γυναίκες απατούν! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα