Ο «νεκρός» ηθοποιός σκεπασμένος με τη σημαία της Ουκρανίας – Ο χώρος της τέχνης ενώνεται και αποτιεί φόρο τιμής στα θύματα του πολέμου

13:17 28/2/2022 - Πηγή: iPop

Στην τελευταία παράσταση της Όπερας το «Λυκόφως των Θεών», το τελευταίο μέρος, της τετραλογίας των έργων όπερας του Ρίχαρντ Βάγκνερ, Το Δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν, οι ηθοποιοί προχώρησαν σε μία πράξη ως φόρο τιμής προς τα θύματα του πολέμου της Ουκρανίας, η οποία δεν έχει σταματήσει να βομβαρδίζεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης. Το σώμα του Ζίγκφριντ είναι τυλιγμένο με την ουκρανική σημαία και προκαλεί συγκίνηση αλλά και σοκ σε όποιον το βλέπει.

5+1 βίντεο γροθιά στο στομάχι με το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία

Πόλεμος
στην Ουκρανία: Μία συγκινητική χειρονομία από τους ηθοποιούς

Το θέατρο Ρεάλ με αυτή τη συμβολική πράξη φόρου τιμής στα θύματα του πολέμου έχεις σκοπό να μεταδώσει ένα πολύ ηχηρό μήνυμα προς όλους. Επιχειρεί να συνδέσει την ύπαρξη ενός μεγάλου έργου τέχνης με την εποχή μας και να μεταφράσει όλες αυτές τις σκέψεις και τα συναισθήματα που υπάρχουν σε έναν άνθρωπο αυτή τη στιγμή που παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα.

To θέατρο σε ανακοίνωσή του γράφει: «Έτσι ολοκληρώνεται το οραματικό «Δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκ», που συνέλαβε ο Ρόμπερτ Κάρσεν και ο Πάτρικ Κίνμονθ, το οποίο τοποθετεί τον άνθρωπο μπροστά στο δικό του μονοπάτι της αυτοκαταστροφής».

«Αφήσαμε τον μπαμπά στο Κίεβο»: Η σκληρότητα του πολέμου μέσα από τα αθώα μάτια ενός μικρού παιδιού

El equipo artístico de ‘El ocaso de los dioses’, en la última función de la ópera, esta noche, ha envuelto el cadáver de Siegfried en la bandera de Ucrania, como un acto simbólico de homenaje a las víctimas de la guerra. #StopWarInUkraine pic.twitter.com/ta9Kw4mrfy

Teatro Real (@Teatro_Real) February 27, 2022

Ο κόσμος της όπερας έχει ενοποιηθεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και πολλές όπερες έχουν φωτίσει τις προσόψεις των κτιρίων τους με τα ουκρανικά χρώματα, όπως και ολόκληρος ο χώρος της τέχνης έχει εκφράσει την υποστήριξή του προς τον Ουκρανικό λαό.

Η Ελλάδα κλείνει τον εναέριο χώρο της για ρωσικά αεροσκάφη- Οι κυρώσεις της Ε.Ε. και οι διαπραγματεύσεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο «νεκρός» ηθοποιός σκεπασμένος με τη σημαία της Ουκρανίας – Ο χώρος της τέχνης ενώνεται και αποτιεί φόρο τιμής στα θύματα του πολέμου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα