Ο σκύλος σου είναι στην τσίτα όλη την ώρα; Δες πώς να το διαχειριστείς

20:15 19/3/2022 - Πηγή: iPop

Συχνά ο σκύλος σου είναι στην τσίτα και δεν ξέρεις τι να κάνεις για να ηρεμήσει; Παρακάτω θα μάθεις πώς μπορείς να το διαχειριστείς σωστά, χωρίς να προκαλέσεις άγχος ή πανικό στον σκύλο σου και φυσικά χωρίς να τον εξαναγκάσεις να είναι ήρεμος εάν για κάποιο λόγο θέλει να αποβάλει την ενέργειά του.

Αρχικά, θα πρέπει να μάθεις να “αποκωδικοποιείς” τη συμπεριφορά του σκύλου σου!

Αν περπατάει ανήσυχα, σημαίνει ότι αισθάνεται πως κάτι δεν πάει
καλά και δεν μπορεί να χαλαρώσει.Αν βρίσκεται σε υπερβολική επαγρύπνηση, τότε προσπαθεί να καταλάβει εάν συμβαίνει κάτι περίεργο ή εάν υπάρχει κάποια απειλή. Αν γλείφει συνέχεια τα χείλη του, επίσης είναι ένα δείγμα άγχους και αδυναμίας χαλάρωσης.

Όχι, ο σκύλος σου δεν περνάει καλά όταν κάνεις αυτά!

PexelsΟ σκύλος σου είναι στην τσίτα όλη την ώρα: Τι να κάνεις

Εάν ο σκύλος σου δεν μπορεί να ηρεμήσει το βράδυ και περιφέρεται μέσα στο σπίτι, μπορεί να ευθύνονται οι διάφοροι ήχοι που ίσως ακούγονται. Γενικά, οι θόρυβοι αγχώνουν τα σκυλιά, και αυτό μπορεί να γίνει πιο έντονο το βράδυ, καθώς ο ρυθμός της ημέρας μπορεί να τα κάνει να μην αναγνωρίσουν κάθε θόρυβο.

Εάν ο σκύλος σου δεν μπορεί να ηρεμήσει σε ανυποψίαστο χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να θέλει να σου πει διάφορα πράγματα. Αρχικά, θα πρέπει να αποκλείσεις ότι έχει κάποια βασική ανάγκη, όπως πχ ότι θέλει νερό, φαγητό ή βόλτα.

Εφόσον δεν συντρέχει κάποιος τέτοιος λόγος, μπορείς να επιχειρήσεις με ήρεμο τρόπο να ηρεμήσεις τον ανήσυχο σκύλο σου με κάποιον απ’ τους παρακάτω τρόπους:

Φυσική επαφή: Αγκαλιές και χάδιαΜασάζΜουσικοθεραπεία (κι όμως λειτουργεί!)

Εάν ο σκύλος σου δεν έχει καθημερινά τον απαιτούμενο χρόνο για βόλτα και τρέξιμο, μπορεί επίσης να έχει συσσωρευμένη ενέργεια και να θέλει περπάτημα για να την αποβάλει.

Φυσικά, εάν ο σκύλος σου, εάν συνήθως είναι ήρεμος, αρχίσει κάποια στιγμή να είναι τρομερά ανήσυχος επανειλημμένα, τρέμει και έχει περίεργη συμπεριφορά, εννοείται πως θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τον κτηνίατρο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο σκύλος σου είναι στην τσίτα όλη την ώρα; Δες πώς να το διαχειριστείς εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα