Ο θησαυρός του φθινοπώρου: Γευστική συνταγή για χοιρινές μπριζόλες με κυδώνι, μήλα και φασκόμηλο

17:16 9/11/2021 - Πηγή: iPop

Αυτό το πιάτο είναι ένας πραγματικός φθινοπωρινός θησαυρός. Τόσες πολλές νόστιμες φθινοπωρινές λιχουδιές μαζεμένες σε μία μπουκιά: μήλα, κυδώνι, φασκόμηλο και χοιρινές μπριζόλες! Δεν τρώμε τόσο συχνά χοιρινές μπριζόλες, αλλά όταν το κάνουμε, μας αρέσει να τις ετοιμάζουμε όσο πιο νόστιμα γίνεται. Φέτος το φθινόπωρο αυτή η συνταγή για χοιρινές μπριζόλες θα σε ενθουσιάσει!

Ζουμερό

χοιρινό με καραμελωμένα λαχανικά στον φούρνο

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή για χοιρινές μπριζόλες:800 γρ. χοιρινές μπριζόλες 1 κουταλάκι του γλυκού μαραθόσποροι2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο3 μήλα1 κυδώνι1 κουταλάκι μουστάρδα 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ1 κουταλιά της σούπας ανθόμελο3 φύλλα φασκόμηλου1 κλωνάρι θυμάρι2 σκελίδες σκόρδο1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο

Αξιοποίησε τα φθινοπωρινά μήλα και φτιάξε μια πεντανόστιμη μαρμελάδα

Για το Τόπινγκ:

50γρ. μπαγιάτικο ψωμί 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο χρένοΤα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Αλατοπιπέρωσε τις χοιρινές μπριζόλες. Πασπάλισε και τις δύο χοιρινές μπριζόλες με σπόρους μάραθου, περιέχυσε με ελαιόλαδο, πιέζοντας σταθερά σε κάθε πλευρά και βάλε ένα φύλλο φασκόμηλου πάνω από κάθε μπριζόλα.Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αφαίρεσε το φασκόμηλο από τις χοιρινές μπριζόλες και τοποθέτησέ τες σε ένα ζεστό τηγάνι. Σόταρε από όλες τις πλευρές (εκτός από την πλευρά των οστών) για 4 λεπτά (όλα μαζί 12 λεπτά).Όσο είναι οι χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι, καθάρισε τα μήλα και το κυδώνι, αφαίρεσε τον πυρήνα και κόψε και τα δύο μήλα και το κυδώνι στα τέσσερα.Όταν οι χοιρινές μπριζόλες ροδίσουν και ψηθούν, μετάφερέ τες από το τηγάνι σε ένα μεγαλύτερο. Με ένα πινέλο άλειψέ τες με μουστάρδα. Ρίξε το κονιάκ στο ίδιο τηγάνι (το αλκοόλ θα εξατμιστεί και η γεύση θα είναι γλυκιά και νόστιμη) και το μέλι. Ξύσε τη βάση του ταψιού με μια ξύλινη κουτάλα για να φύγουν τα καραμελωμένα υπολείμματα, για να δώσεις γεύση. Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε ένα φύλλο φασκόμηλου, το θυμάρι, τα μήλα, το κυδώνι και δύο σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και θρυμματισμένες. Ανακάτεψε να ενωθούν τα υλικά και μετά δυνάμωσε τη φωτιά και μαγείρεψε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Πρόσθεσε το μηλόξυδο, αλατοπιπέρωσε και μετά ρίξε 150 ml νερό. Σκέπασε με ένα καπάκι και μαγείρεψε για άλλα 10 λεπτά.Ετοίμασε την τραγανή επικάλυψη. Κόψε το μπαγιάτικο ψωμί σε μικρά κομμάτια, τοποθέτησέ το σε ένα μικρό μπολ και πρόσθεσε δύο κουταλιές της σούπας νερό. Τοποθέτησε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το μπαγιάτικο ψωμί. Ανακάτεψε τα υλικά να ενωθούν και μαγείρεψε για περίπου 6 λεπτά και μετά απέσυρε από τη φωτιά. Μετάφερε το ψωμί σε ένα μικρό μπολ και πρόσθεσε το φρεσκοτριμμένο χρένο. Άφησέ το στην άκρη μέχρι να σερβίρεις.Αφαίρεσε το καπάκι από το τηγάνι και μαγείρεψε για άλλα 5 λεπτά. Πρόσθεσε τις χοιρινές μπριζόλες με τη «μουστάρδα» προς τα κάτω. Μην ξεχάσεις όλους τους υπόλοιπους χυμούς του χοιρινού στο πιάτο, τους προσθέτεις στο τηγάνι, σκέπασε με ένα καπάκι και μαγείρεψε για άλλα 5 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.Σέρβιρε τις χοιρινές μπριζόλες με μήλα, κυδώνι και φασκόμηλο. Περιέχυσε με τραγανή επικάλυψη και σέρβιρε με πουρέ πατάτας ή πουρέ παστινάκι. Περιέχυσε με τους χυμούς του τηγανιού και σέρβιρε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο θησαυρός του φθινοπώρου: Γευστική συνταγή για χοιρινές μπριζόλες με κυδώνι, μήλα και φασκόμηλο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα