Ο Ζελένσκι μιλά στα συγκεντρωμένα πλήθη των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων: “Εάν πέσουμε εμείς θα πέσετε και εσείς”

11:49 5/3/2022 - Πηγή: iPop

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βαλντιμίρ Ζελένσκι εμφανίστηκε σε βίντεο σε γιγαντοοθόνες μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους που διαμαρτύρονταν σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως στο Παρίσι, την Πράγα, τη Λυών, την Φρανκφούρτη και άλλες. Ο Ζελένσκι απηύθυνε ένα νέο μήνυμα και ζήτησε από τα πλήθη να μην σιωπούν για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα του.

Τα τελευταία νέα από το Ουκρανικό μέτωπο – Ο αριθμός των ανθρώπων που εγκαταλείπουν την χώρα τους αυξάνεται διαρκώς

Νέο μήνυμα
Ζελένσκι: “Όλοι οι άνθρωποι που πεθαίνουν από σήμερα θα πεθάνουν και εξαιτίας σας“

«Μην κάνετε τα στραβά μάτια», είπε. «Βγείτε έξω και υποστηρίξτε την Ουκρανία όσο μπορείτε. Αν πέσουμε, θα πέσετε όλοι», είπε.

«Και αν κερδίσουμε, και είμαι σίγουρος ότι θα νικήσουμε, αυτή θα είναι η νίκη όλου του δημοκρατικού κόσμου, αυτή θα είναι η νίκη της ελευθερίας μας, αυτή θα είναι η νίκη του φωτός πάνω στο σκοτάδι, της ελευθερίας επί της σκλαβιάς . Και αν κερδίσουμε θα γίνουμε τόσο ανθισμένοι όσο η Ευρώπη. Και η Ευρώπη θα ανθίσει περισσότερο από ποτέ», είπε.

Président @ZelenskyyUa speaking to the demonstrators in Prague !pic.twitter.com/miv60wapZW

— Simone Rodan-Benzaquen (@srodan) March 4, 2022

Σε ένα άλλο μήνυμα, ο Ζελένσκι επέκρινε το ΝΑΤΟ επειδή απέκλεισε την πρότασή του για απαγόρευση πτήσεων πάνω από τη χώρα του λέγοντας ότι η δυτική στρατιωτική συμμαχία γνώριζε ότι ήταν πιθανό κάτι τέτοιο να προκαλέσει περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα.

Νωρίτερα την Παρασκευή 04/03, το ΝΑΤΟ απέρριψε το αίτημα της Ουκρανίας να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων για να σταματήσει τους βομβαρδισμούς της Ρωσίας, αλλά οι δυτικοί σύμμαχοι προειδοποίησαν τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για νέες κυρώσεις εάν δεν σταματήσει τον πόλεμο.

«Γνωρίζοντας ότι τα νέα χτυπήματα και οι απώλειες είναι αναπόφευκτες, το ΝΑΤΟ αποφάσισε σκόπιμα να μην κλείσει τον ουρανό πάνω από την Ουκρανία», είπε ο Ζελένσκι σε βίντεο που δημοσίευσε η προεδρία. «Πιστεύουμε ότι οι ίδιες οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν δημιουργήσει μια αφήγηση ότι το κλείσιμο των ουρανών πάνω από την Ουκρανία θα προκαλούσε άμεση ρωσική επίθεση εναντίον του ΝΑΤΟ».

Ο αρχηγός του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε πει ότι η συμμαχία δεν θα παρέμβει στη σύγκρουση λόγω των φόβων για μια άμεση σύγκρουση με τη Μόσχα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ευρύτερη σύγκρουση.

«Ο μόνος τρόπος για να εφαρμοστεί μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων είναι να σταλούν μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας και στη συνέχεια να επιβληθεί αυτή η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων καταρρίπτοντας ρωσικά αεροπλάνα», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ μετά την επείγουσα συνάντηση. «Αν το κάναμε αυτό, θα καταλήξουμε σε κάτι που θα μπορούσε να καταλήξει σε έναν πλήρη πόλεμο στην Ευρώπη, που θα εμπλέκει πολλές περισσότερες χώρες και θα προκαλέσει πολύ περισσότερο ανθρώπινο πόνο».

Όμως ο Ζελένσκι επέμεινε ότι η συγκέντρωση του ΝΑΤΟ ήταν μια «αδύναμη σύνοδος κορυφής, μια μπερδεμένη σύνοδος κορυφής». «Όλοι οι άνθρωποι που πεθαίνουν από σήμερα θα πεθάνουν και εξαιτίας σας. Λόγω της αδυναμίας σας, λόγω της αποσύνδεσής σας», είπε. «Σήμερα η ηγεσία της συμμαχίας έδωσε το πράσινο φως για περαιτέρω βομβαρδισμούς πόλεων και χωριών της Ουκρανίας, αρνούμενη να δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο Ζελένσκι μιλά στα συγκεντρωμένα πλήθη των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων: “Εάν πέσουμε εμείς θα πέσετε και εσείς” εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζελένσκι, “Εάν,zelenski, “ean