Οι 7 πιο running friendly πόλεις του εξωτερικού!

12:31 10/1/2023 - Πηγή: iPop

Θες να ασκηθείς, να αποφορτιστείς και να πάρεις τον αέρα σου. Τι σου έρχεται πρώτο στο μυαλό; Μα φυσικά το τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο! Άσκηση προσιτή σε όλους, αφού δε χρειάζεται καν εξοπλισμό και προσφέρει τόσα οφέλη. Σε κάποιες πόλεις του εξωτερικού το τρέξιμο αποτελεί αγαπημένη συνήθεια των κατοίκων εξαιτίας των ιδανικών συνθηκών τους. Πάμε να δούμε, λοιπόν, ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις για τρέξιμο.

Οι καλύτερες πόλεις για τρέξιμο

Είτε επιλέγεις το τρέξιμο για την άσκηση σου είτε όχι, θα ξέρεις πως δεν είναι παντού το ίδιο κατάλληλα για να ασκηθεί κάποιος με αυτό τον τρόπο. Υπάρχουν

κάποιες προϋποθέσεις που επηρεάζουν τη φυσική κατάσταση και την ποιότητα της άσκησης, όπως είναι η ρύπανση του αέρα, τα επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας αλλά και οι χώροι πρασίνου. Εδώ λοιπόν έχουμε συγκεντρώσει τις 7 πιο running friendly πόλεις του εξωτερικού.

Βιέννη, Αυστρίαunsplash

Η Αυστριακή πρωτεύουσα αποτελεί την κορυφαία επιλογή των ατόμων που αγαπάνε το τρέξιμο. Δε θα μπορούσε διαφορετικά, αφού είναι μία πόλη στην οποία κινείσαι εύκολα και διαθέτει πολλούς χώρους πρασίνου. Το τρέξιμο σε αυτή είναι μία μοναδική εμπειρία. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και το γεγονός πως η Βιέννη είναι από τις πόλεις με τη λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση. Το μόνο που χρειάζεται λίγη προσοχή είναι η κάπως υψηλή υγρασία.

Μελβούρνη, Αυστραλία unsplash

Αυτή τη φορά αλλάζουμε ήπειρο και πάμε στη μακρινή αλλά και εντυπωσιακή Αυστραλία. Η Μελβούρνη γνωστή και ως “Η αθλητική πρωτεύουσα του κόσμου” καταλαβαίνουμε πως διαθέτει ότι χρειάζεται ένας runner. Το άριστο επίπεδο της πόλης για βάδισμα σε συνδυασμό με μέσο όρο θερμοκρασίας γύρω στους 17 βαθμούς, αλλά και την εξαιρετική ποιότητα το αέρα, την καθιστά την ιδανικότερη επιλογή.

Ρώμη, Ιταλία unsplash

Η “αιώνια πόλη”, που παραδοσιακά είναι αγαπημένος προορισμός των food lovers, αποτελεί και πολύ καλή τοποθεσία και για τους λάτρεις του τρεξίματος. Με μέση θερμοκρασία στους 17,5 βαθμούς και εξαιρετικές συνθήκες κίνησης στην πόλη δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή , αφού γευτεί κανείς τα υπέροχα φαγητά της πόλης να προγραμματίσει και τη γυμναστική του. Εκτός από το ότι η πόλη είναι running friendly υπάρχουν και τα γνωστά σκαλάκια της Piazza di Spagna τα οποία μπορεί κανείς άνετα να χρησιμοποιήσει για την άσκησή του.

Βερολίνο, Γερμανία unsplash

Φυσικά από τη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει η Γερμανική πρωτεύουσα. Το Βερολίνο, ως μία από τις πιο επίπεδες πόλεις του κόσμου, γεωμορφολογικά διαθέτει σίγουρα ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τρέξιμο. Αυτό σε συνδυασμό με τις χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, το κάνουν την καλύτερη επιλογή για όσους runners έχουν την τύχη να βρεθούν εκεί.

Λισαβόνα, Πορτογαλία unsplash

Το τρέξιμο σε αυτή την πόλη μπορεί να χαρακτηριστεί σίγουρα μοναδική εμπειρία, καθώς ασκείσαι διασχίζοντας πολύχρωμους δρόμους και σπίτια. Πόσο πιο όμορφη εικόνα από αυτή! Ως μεσογειακή χώρα που είναι η Πορτογαλία, δεν πρέπει να σε ανησυχεί τίποτα σε σχέση με τις κλιματικές συνθήκες, καθώς η μέση θερμοκρασία της πόλης είναι ιδανική, περίπου στους 18 βαθμούς.

Βαρκελώνη, Ισπανίαunsplash

Παραμένουμε στην Ιβηρική χερσόνησο και δεν θα μπορούσε να είναι άλλη πόλη από τη Βαρκελώνη. Η ισπανική πόλη, παρόλο που έχει περιορισμένους χώρους πρασίνου, προτείνεται για μία εμπειρία τρεξίματος σε αστικό τοπίο εξαιτίας του εξαιρετικού επιπέδου βατότητας αλλά και της χαμηλής ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Για όποιον θέλει να κάνει και κάτι διαφορετικό στο τρέξιμό του, μπορεί να τρέξει στο βουνό Tibidabo, ώστε να δοκιμάσει τις αντοχές του και να απολαύσει τη μαγική θέα της πόλης και των ακτών της.

Σίδνεϋ, Αυστραλία unsplash

Για το τέλος, επιστρέφουμε ξανά στην Αυστραλία και το Σύδνεϋ. Το τρέξιμο θαυμάζοντας τις εκπληκτικές παραλίες της πόλης και χωρίς λόγο ανησυχίας για τίποτα από συνθήκες όπως η θερμοκρασία, η υγρασία και η κατάσταση των δρόμων, καθώς είναι πολύ φιλικές για running, κάνει την πόλη από τις πιο κατάλληλες.

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, τη σημασία των παραπάνω συνθηκών για την ποιότητα της άσκησης αλλά και για την καλύτερη αίσθηση του αθλητή και σίγουρα νιώθουμε πόσο τυχεροί είναι όσοι ζουν εκεί. Πού ξέρεις λοιπόν; Αν κάποτε βρεθείς σε κάποια από αυτές τις πόλεις και θελήσεις να πας για τρέξιμο, τώρα ξέρεις ότι μπορείς να το δοκιμάσεις άφοβα… Βάλε τα αθλητικά σου και έφυγες!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι 7 πιο running friendly πόλεις του εξωτερικού! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οι 7 πιο running friendly πόλεις του εξωτερικού!,