Οι αγρότες κόβουν τη χώρα στα δύο- Αναλυτικά τα μπλόκα τους

10:21 26/1/2017 - Πηγή: iPop

Στα δύο κόβεται η χώρα με τους αγρότες να βρίσκονται στους δρόμους και να στήνουν μπλόκα σε κομβικά σημεία. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες οι αγρότες αναμένεται να στήσουν περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά μπλόκα κυρίως στο νομό Λάρισας. Παράλληλα, δηλώνουν έτοιμοι να κλείσουν κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στους διερχόμενους πολίτες.

Σήμερα, Πέμπτη και συγκεκριμένα το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει στον κόμβο της Νίκαιας, στη νέα εθνική οδό Αθηνών

Θεσσαλονίκης, η συγκέντρωση του κύριου όγκου των τρακτέρ υπό την πανελλαδική συντονιστική επιτροπή των μπλόκων. Εκεί, τονίζουμε, πως έχουν δηλώσει, ότι θα βρεθούν οι αγρότες από την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και τα Φάρσαλα.

Οι αγρότες την ίδια στιγμή έχουν ήδη στήσει μπλόκο στο δρόμο Λάρισας-Κοζάνης, καθώς και στο μπλόκο του Γερακαρίου, στο δρόμο Λάρισας-Αγιόκαμπου.

Τονίζουμε, βέβαια, πως οι έντονες διαφωνίες οι οποίες υπάρχουν, όπως επίσης και το κλίμα διχασμού στους αγρότες που πέρυσι βρίσκονταν στο μπλόκο των Τεμπών, αναμένεται να οδηγήσει σε «αυτονόμηση» πολλών χωριών που αποφασίζουν να στήσουν τα δικά τους μπλόκα.

Για παράδειγμα στη Μελούνα βρίσκεται μερίδα αγροτών από την περιοχή οι οποίοι πέρυσι βρίσκονταν στα Τέμπη, ενώ από την πλευρά τους οι αγρότες από τα χωριά του άξονα Λάρισας-Τρικάλων ετοιμάζουν μπλόκο στο ύψος της διασταύρωσης της Ραχούλας.

Χάρτης με τα μπλόκα:

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Γαλήνης με στόχο να αποφασιστεί ο υπόλοιπος σχεδιασμός των αγροτών.

Από την επαρχία Τυρνάβου οι αγρότες θεωρείται πιθανό να ενισχύσουν το μπλόκο στη Μελούνα, ενώ στα Φάρσαλα οι αγρότες θα μείνουν με τα τρακτέρ παραταγμένα στην είσοδο της πόλης και στο δημοτικό στάδιο.

Στα χωριά του δήμου Κιλελέρ προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου, αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακου να παραταχθούν τρακτέρ στον κόμβο Πλατυκάμπου στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Οι Σερραίοι αγρότες, από την Τετάρτη έχουν παραταχθεί με τα τρακτέρ τους στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου έξω από τον Λευκώνα.

Το Σάββατο 28/1 πρόκειται να στήσουν το μπλόκο στα διόδια Μαλγάρα, ενώ οι αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης, έχουν προγραμματίσει νέα συνάντηση την προσεχή Κυριακή στις 18:00.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Οι αγρότες κόβουν τη χώρα στα δύο- Αναλυτικά τα μπλόκα τους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα