Οι εκπαιδευτές αποκαλύπτουν: Αυτά είναι τα 5 tips για να εκπαιδεύσεις σωστά τον σκύλο σου!

17:45 21/6/2022 - Πηγή: iPop

Σχεδόν κάθε νέος γονέας ενός κουταβιού μπορεί να βρει τρόπους ώστε να εκπαιδεύσει το νέο μέλος της οικογένειας! Οι εκπαιδευτές σου δίνουν μερικά tips για να το κάνεις σωστά και χωρίς κόπο! Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί ορκίζονται σε αυτά τα μυστικά και είσαι πολύ τυχερή που τα μοιράζονται μαζί σου!

Διάβασε τις παρακάτω συμβουλές, εφάρμοσέ τες και δες το σκυλάκι σου να συμπεριφέρεται καλύτερα!

Είσαι έτοιμη να υποδεχθείς το νέο σου κουτάβι; Κάνε το τεστ

και τσέκαρε τις γνώσεις σου!

Μυστικά για την εκπαίδευση του σκύλου: Τι προτείνουν οι ειδικοί;Βάλε φυστικοβούτυρο στην μπανιέρα

Κάνε την ώρα του μπάνιου πολύ πιο ευχάριστη για όλους! Βάλε στην μπανιέρα σου λίγο φυστικοβούτυρο ή αγόρασε ένα χαλάκι για γλείψιμο από 100% σιλικόνη, το οποίο κολλάει για ώρες! Είναι ο τέλειες τρόπος για να παραμείνει το σκυλάκι σου ήσυχο την ώρα του μπάνιου, ενώ δε θα σε κάνει μούσκεμα με τα νερά! Ακόμα το σκέφτεσαι;

Φωσφοριζέ λουρί

Είναι πολύ σημαντικό και πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσεις ένα κολάρο με φωτισμό LED αν το κουτάβι σου έχει τη συνήθεια να αποσπάται κατά τη διάρκεια της βόλτας. Επιπλέον, είναι το ιδανικό hack για εσένα που έχεις ελάχιστο χρόνο, οπότε μπορείς να το πηγαίνεις βόλτες μόνο αργά το βράδυ ή πολύ νωρίς το πρωί, θα τον βλέπεις πάντα και παντού!

Ο σκύλος σου τρέχει με μανία πάνω- κάτω; Μάθε τι είναι τα zoomies

PexelsΠαζλ φαγητού

Υπάρχουν αμέτρητα παζλ φαγητού στην αγορά σε άπειρα χρώματα και σχέδια! Διάλεξε αυτό που ταιριάζει σε σένα και στον τριχωτό σου φίλο και ξεκίνα τη διασκέδαση! Αξιοποίησε στο έπακρο το ένστικτό του για αναζήτηση τροφής. Τα περισσότερα παιχνίδια τέτοιου είδους διαθέτουν τέσσερα επίπεδα δεξιοτήτων και τοποθετείς μέσα τους τις κροκέτες. Επιπλέον, κρατάνε το κουτάβι σου σε κίνηση όταν δεν είναι η ώρα για βόλτα.

Εξάρτημα για μασάζ

Πολύ σημαντικό εξάρτημα για να ηρεμήσει ο σκύλος που γαβγίζει! Είναι γνωστό, γενικά, ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μασάζ για να ηρεμήσεις ένα σκυλί όταν γαβγίζει εξαιτίας ενός δυνατού συναγερμού, προκειμένου να επικοινωνήσεις μαζί του ότι ένα ερέθισμα, όπως ότι ο γείτονας που φεύγει από το σπίτι του ή επιστρέφει δεν αποτελεί «απειλή».

Κάνε του, λοιπόν, ένα απαλό τρίψιμο στους ώμους ώστε να χαλαρώσει και σιγά σιγά θα καταλάβει πως ο γείτονας δεν είναι περίεργος, άρα δεν υπάρχει λόγος να γαυγίζει.

Ο σκύλος σου είναι στην τσίτα όλη την ώρα; Δες πώς να το διαχειριστείς

Απότρεψε τον σκύλο σου από το να λερώνει τους τοίχους

Εάν ο σκύλος σου κάνει πολλές αταξίες, όπως να λερώνει τους τοίχους με τα ούρα του, υπάρχει κόλπο ώστε να τον αποτρέψεις! Οι εκπαιδευτές, μάλιστα, προτείνουν να προμηθευτείς αυτοκόλλητα ώστε να κολλάς την μισή πάνα στο πάτωμα και την άλλη μισή στον τοίχο. Με αυτόν τον τρόπο ο σκύλος σου δεν έχει και πολλές επιλογές, θα κάνει την ανάγκη του αναγκαστικά στην πάνα του, εκεί που πρέπει δηλαδή! Μερικές φορές αναρωτιέμαι πώς γίνεται να μην το έχω σκεφτεί τόσο καιρό!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι εκπαιδευτές αποκαλύπτουν: Αυτά είναι τα 5 tips για να εκπαιδεύσεις σωστά τον σκύλο σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα