Οι έξτρα θερμίδες που παίρνεις από το πασχαλινό τραπέζι!

17:41 18/4/2020 - Πηγή: iPop

Οι θερμίδες το Πάσχα “πέφτουν βροχή”, αφού τρως χωρίς να έχεις στο νου σου πόσες θερμίδες έχουν τα φαγητά και τα γλυκά του πασχαλινού τραπεζιού. 

Και καλά κάνεις και το ευχαριστιέσαι και τρως. Άλλωστε, δεν είναι και Πάσχα κάθε μέρα. Όμως, πρέπει να έχεις και στα υπόψη σου πόσες θερμίδες κρύβουν όλα αυτά που τρως την Κυριακή του Πάσχα, κι όχι μόνο για να είμαστε ειλικρινείς. Όσο εγκρατής

κι αν είσαι, λοιπόν, σίγουρα δεν συγκρατείσαι απέναντι στο αρνί, το τσουρέκι, τα κουλουράκια, το κοκορέτσι κι όλα όσα βρίσκονται στο πασχαλινό σου τραπέζι. Και κάπως έτσι οι θερμίδες το Πάσχα από όλα αυτά τα φαγητά σε βγάζουν εκτός διατροφής.

Unsplash/ Gor DavtyanΠόσες θερμίδες έχουν, όμως, όλα αυτά τα φαγητά και γλυκά;Αρνί 100 γραμμάρια: 360 θερμίδεςΚατσίκι 100 γραμμάρια: 166 θερμίδεςΚοκορέτσι 130 γραμμάρια: 235 θερμίδεςΜαγειρίτσα (ένα πιάτο): 500-600 θερμίδεςΈνα αυγό: 80 θερμίδεςΜία φέτα τσουρέκι: 200 θερμίδεςΜία φέτα τσουρέκι με σοκολάτα: 290 θερμίδεςΔύο-Τρία κουλουράκια: 360 θερμίδεςΣοκολατένιο αυγό: 560 θερμίδες

Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι και πολύ διαιτητικό το πασχαλινό σου τραπέζι. Οι παραπάνω θερμίδες αντιστοιχούν σε κλασσικές, παραδοσιακές συνταγές των φαγητών και των γλυκών. Οτιδήποτε παραπάνω προσθέσεις στις συνταγές έχει και επιπλέον θερμίδες.

Φυσικά και παίζει ρόλο το πώς θα μαγειρέψεις το φαγητό σου και αν θα έχει πολύ λίπος το αρνάκι, αλλά η διαφορά δεν είναι πολύ μεγάλη. Όσον αφορά τα γλυκά με σοκολάτα, είναι καλύτερο να επιλέγεις τη μαύρη σοκολάτα, διότι έχει λιγότερη ζάχαρη και συνεπώς και λιγότερα λιπαρά.

Και με τα ποτά τι γίνεται;

Φυσικά και τα ποτά έχουν τις δικές τους θερμίδες. Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί έχει 70-90 θερμίδες, τη στιγμή που ένα ποτήρι λευκό κρασί έχει 70 θερμίδες, ενώ η σανγκριά 95. Μία μπύρα έχει περίπου 43 θερμίδες, ενώ τα ποτά έχουν πολύ περισσότερες θερμίδες που φτάνουν και τις 250 σε πολλές περιπτώσεις.

Διάβασε μερικά tips για να μην το παρακάνεις με το φαγητό το Πάσχα:

Όσα πρέπει να κάνεις για να μην νιώθεις τύψεις που θα φας την Κυριακή του Πάσχα

Photo: Unsplash/ Raphael Lovaski

Το άρθρο Οι έξτρα θερμίδες που παίρνεις από το πασχαλινό τραπέζι! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα