Οι Ιρανικές Αρχές έχουν θέσει την οικογένεια της Mahsa Amini σε κατ’ οίκον περιορισμό – Οι απειλές που λαμβάνουν σχετικά με τις διαδηλώσεις

18:01 28/10/2022 - Πηγή: iPop

Οι ιρανικές αρχές έθεσαν τα μέλη της οικογένειας της Mahsa Amini σε κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Al Arabiya.

Η είδηση αυτή βγαίνει στο φως της δημοσιότητας λίγο καιρό αφού οι συγγενείς της κατήγγειλαν πως λαμβάνουν απειλές θανάτου και έχουν λάβει προειδοποίηση να μην έχουν καμία συμμετοχή στις διαδηλώσεις

που παίρνουν μέρος οι πολίτες στη χώρα. 

Mahsa Amini: Ένας μήνας από τη δολοφονία της 22χρονης και το Ιράν ακόμα φλέγεται – Η οργή και οι διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών

Mahsa Amini: Σε κατ’ οίκον περιορισμό η οικογένειά της

«Θεωρούμε τις ιρανικές αρχές υπεύθυνες για τη δολοφονία της Mahsa Amini στα χέρια των δυνάμεων ασφαλείας», επιβεβαίωσε ο Irfan Murtazai, ένας ξάδερφος της Amini σε επικοινωνία με το Al Arabiya.

«Η οικογένειά μας δέχεται έντονη πίεση από αξιωματούχους της Ισλαμικής Δημοκρατίας για να μην μιλήσουμε σε οργανώσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή κανάλια εκτός Ιράν και να ενημερώσουμε οποιονδήποτε στον έξω κόσμο για τον θάνατό της» είχε δηλώσει στο παρελθόν στο BBC ξάδελφος της άτυχης κοπέλας.

Στο μεταξύ, η ένταση των διαδηλώσεων που ξεσήκωσε η δολοφονία της Amini δεν έχει κοπάσει. Αντιθέτως, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη γενέτειρα της Amini, το Saqqez και σε άλλα μέρη του Ιράν την Τετάρτη (26/10), για να τιμήσει το πλήθος τις 40 ημέρες από τον θάνατό της, σύμφωνα με βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας φέρεται να άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν στο νεκροταφείο όπου είναι θαμμένη η Mahsa Amini», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας μάρτυρας στο Reuters.

Ο θάνατος της 22χρονης Mahsa Amini, που συνελήφθη από την αστυνομία της ηθικής στις 13 Σεπτεμβρίου και πέθανε 3 ημέρες μετά ενόσω είχε πέσει σε κώμα, ήταν η αφετηρία της τρέχουσας εξέγερσης. Οι διαδηλώσεις έχουν εδραιωθεί σε όλο το Ιράν από την ημέρα εκείνη και σύντομα έγιναν μια από τις πιο τολμηρές προκλήσεις για την ηγεσία της Ισλαμικής Δημοκρατίας, με τους διαδηλωτές να ζητούν αλλαγή καθεστώτος.

Πάνω από 200 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα και χιλιάδες έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Explainer: Tι ισχύει με το χιτζάμπ στο Ιράν και ποια είναι τα δικαιώματα των γυναικών

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι Ιρανικές Αρχές έχουν θέσει την οικογένεια της Mahsa Amini σε κατ’ οίκον περιορισμό – Οι απειλές που λαμβάνουν σχετικά με τις διαδηλώσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιρανικές Αρχές, Mahsa Amini,iranikes arches, Mahsa Amini