Οι ομοιότητες των ανθρώπων με τους σκύλους!

12:35 15/9/2019 - Πηγή: iPop

Οι ομοιότητες των ανθρώπων με τους σκύλους ή αλλιώς σε τι είμαστε ίδιοι και ποια είναι τα κοινά που έχουμε με τους καλύτερους μας τετράποδους φίλους;

Σε δημοσίευμα του πρόσφατα το National Geographic υποστήριξε ότι μια έρευνα απέδειξε ότι αιώνες εκτροφής από τον άνθρωπο έχουν αλλάξει τους εγκεφάλους των σκύλων. Για τη διεξαγωγή της μελέτης εξετάστηκαν 62 σκύλοι κι εκτός απ’ τις αλλαγές που εντόπισαν οι επιστήμονες στη δομή του εγκεφάλου τους, παρατήρησαν ακόμη και πώς η εκτροφή τους

απ’ τους ανθρώπους έχει μεγάλο αντίκτυπο και στα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς σε διάφορες ράτσες σκύλων.

Κι ενώ υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους και τους σκύλους -θα αφήσουμε τους ειδικούς να μιλήσουν γι’ αυτές- εμείς θα επικεντρωθούμε στις ομοιότητες των ανθρώπων με τους σκύλους κι αφορούν κυρίως τη συμπεριφορά.

Μας αρέσει να μας φροντίζουν και να μας αγαπούν

Ξέρεις κανέναν που να μην του αρέσει να τον αγαπούν, να τον νοιάζονται και να του δείχνουν ότι είναι εκεί παρόντες στη ζωή τους; Μπορεί να έχουμε ένα σωρό αμφιβολίες, αλλά τουλάχιστον γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε σίγουροι: Όταν παίρνουμε αγάπη -με οποιαδήποτε μορφή κι αν εμφανίζεται- η ζωή μας, η καθημερινότητά μας, ακόμα και τα προβλήματά μας γίνονται καλύτερα ή τουλάχιστον πιο υποφερτά. Το ίδιο ισχύει και για τους σκύλους. Αυτά τα ζώα δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αγάπη, γιατί μόνο αυτή ξέρουν και αυτή προσπαθούν τόσο ανιδιοτελώς να μας δίνουν.

Unsplash/Avi NaimΜας αρέσει το φαγητό

Κανένας απ’ τους δυο δεν τρώει μόνο για την επιβίωση του. Αγαπάμε το φαγητό, τις λιχουδιές και ότι έχει πάνω το τραπέζι μας και πρέπει να το δοκιμάσουμε. Εάν δεν άρεσε το φαγητό στους σκύλους, τότε γιατί μας κάνουν αυτά τα ματάκια κάθε φορά που προσπαθούμε να φάμε;

Μας αρέσουν οι βόλτες

Στους σκύλους για να εκτονώσουν την ενέργεια τους και για να βρουν φίλους στο πάρκο και για να παίξουν με ο,τιδήποτε τους τραβήξει την προσοχή. Εμάς, γιατί μας κάνει καλό στην ψυχική μας υγεία και μας βοηθάει να ξεχνιόμαστε απ’ τις καθημερινές μας υποχρεώσεις.

Μας αρέσει η συντροφιά

Και γι’ αυτό άλλωστε κάνουμε και παρέα. Δεν είμαστε σίγουρα φτιαγμένοι για να ζούμε μόνοι μας και απομονωμένοι απ’ τον υπόλοιπο κόσμο. Μας αρέσει να περνάμε χρόνο με ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν και το κυριότερο όλων με εκείνους που μας φέρονται καλά.

Αγαπάμε τον ύπνο

Και να καθόμαστε όλη μέρα στον καναπέ χωρίς να κάνουμε τίποτα και χωρίς να έχουμε έγνοιες και άγχη -εντάξει αυτό ισχύει μόνο για τους σκύλους-, εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά, γιατί είναι μέρος του πακέτου. Αγαπάμε όμως τον ύπνο και εάν μας αφήσεις μπορούμε να κοιμόμαστε για ατελείωτες ώρες.

Διάβασε ακόμη:

Τα μαθήματα ζωής που παίρνουμε από τα κατοικίδια!

Photo: Unsplash/Max Berger

Το άρθρο Οι ομοιότητες των ανθρώπων με τους σκύλους! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα