Οι προτάσεις μας για covid-free διακοπές στη Ζάκυνθο τον Σεπτέμβρη

20:16 10/9/2020 - Πηγή: iPop

Αυτό το καλοκαίρι ήταν διαφορετικό. Τα δεδομένα άλλαξαν στον τουρισμό και ο τρόπος που κάναμε διακοπές δεν έμοιαζε σε τίποτα με τα προηγούμενα χρόνια. Ο Σεπτέμβρης μπήκε κι εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε λίγο ακόμα το καλοκαίρι κοντά μας. Μέχρι τέλος του μήνα οι περισσότεροι από εμάς έχουμε όρεξη για εξορμήσεις και η πρότασή μας είναι να κάνεις covid-free διακοπές στη Ζάκυνθο τον Σεπτέμβρη!

Φωτογραφίες Διονυσία
Κερατιώτη

H Ζάκυνθος, το Φιόρο του Λεβάντε, είναι ένας πανέμορφος προορισμός του Ιονίου, και ο Σεπτέμβριος είναι μια πολύ καλή εποχή για να τον επισκεφτείς.

Πρόκειται για ένα λίγο… παρεξηγημένο νησί! Και γιατί το λέμε αυτό; Διότι πολλοί έχουν στο μυαλό τους τη Ζάκυνθο ως το νησί του Λαγανά με τους ξένους τουρίστες να τριγυρνούν στους δρόμους μεθυσμένοι και να προκαλούν επεισόδια… Όμως, η Ζάκυνθος έχει τόσες πολλές ομορφιές και ήσυχα μέρη που πραγματικά είναι κρίμα να την έχουμε λάθος στο μυαλό μας.

Εάν επέλεξες φέτος το καλοκαίρι να ζήσεις πιο ήρεμες διακοπές και διάλεξες προορισμούς στρατηγικά λόγω του κορονοϊού, εμείς σου λέμε πως μπορείς να επισκεφτείς τώρα το αγαπημένο νησί της Ζακύνθου και να απολαύσεις ήρεμες στιγμές, χωρίς πολυκοσμία. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να εξερευνήσεις τις φυσικές ομορφιές της και το φανταστικό φαγητό της χωρίς να αγχώνεσαι για την υγεία σου.

Όμως, για να μην παρεξηγηθούμε, πρέπει να ξέρεις ότι για να ζήσεις ήρεμες διακοπές στη Ζάκυνθο τον Σεπτέμβρη δεν αρκεί να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας, αλλά πρέπει να προσέχεις τις αποστάσεις, να φοράς την μάσκα σου, να πλένεις συχνά τα χέρια σου και γενικά να κάνεις ό,τι είναι δυνατό για να παραμείνεις ασφαλής.

Οι προτάσεις μας για covid-free διακοπές στη Ζάκυνθο τον Σεπτέμβρη

Στη Ζάκυνθο φτάνεις πολύ εύκολα μέσω Κυλλήνης. Μπορείς να φτάσεις στο λιμάνι με αυτοκίνητο ή με ΚΤΕΛ (περίπου 4 ώρες) και από εκεί να πάρεις το πλοίο, το οποίο κάνει μόλις 1-1,5 ώρα για να σε πάει στο νησί.

Η πρωτεύουσα του νησιού, η πόλη της Ζακύνθου (χώρα), διαθέτει πολλά σημεία ενδιαφέροντος, όπως το Βυζαντινό Μουσείο, το Μουσείο Σολωμού και Κάλβου, την Εκκλησία του Αγίου Διονυσίου και την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Η Πλατεία Σολωμού, η οποία αποτελεί την κεντρική πλατεία της πόλης της Ζακύνθου, έχει πάρει το όνομά της από έναν από τους πιο διάσημους Ζακυνθινούς, τον ποιητή Διονύσιο Σολωμό. Στην πλατεία υπάρχει και το άγαλμα του σπουδαίου ποιητή.

Σε αυτή την όμορφη  πλατεία θα συναντήσεις τον Κόκκινο Βράχο, ένα ιστορικό καφέ στο νησί. Λίγο πιο δίπλα υπάρχει ένα απο τα δύο σινεμά της πόλης,το σινεμά Φώσκολος.

Οι υπαίθριες μουσικές εκδηλώσεις είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στην περιοχή και εάν πετύχεις μουσικούς να παίζουν στον δρόμο είναι σίγουρα μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις!

Λίγο παρακάτω, συναντάμε την πλατεία Αγίου Μάρκου, η οποία πήρε το όνομά της από την ομώνυμη καθολική εκκλησία που βρίσκεται δίπλα από το Μουσείο Σολωμού και Κάλβου.

Εάν ψάχνεις ένα μέρος να πιεις τον καφέ σου ή να φας, περιμετρικά της πλατείας θα βρεις μαγαζιά για κάθε γούστο.

Τα πιο όμορφα μικρά νησιά που πρέπει να ανακαλύψεις! 

Πολύ κοντά στη Χώρα βρίσκεται και η Μπόχαλη, η οποία είναι γνωστή για την εκπληκτική θέα της πόλης από ψηλά που φτάνει μέχρι τα γαλάζια νερά του Ιονίου. Εδώ κάνουμε μια στάση για έναν ελληνικό καφέ ή φαγητό με θέα και καντάδες!

Παραλίες

Οι επιλογές είναι πάρα πολλές! Η ακτογραμμή της Ζακύνθου κρύβει τρομερές παραλίες, από μεγάλες οργανωμένες με χρυσή άμμο μέχρι μικρά βραχώδη κολπάκια!

Ναυάγιο

Φτάνεις με καραβάκι, το οποίο παίρνεις από τον Άγιο Νικόλαο.

Η διάσημη σε όλο τον κόσμο παραλία είναι πιο όμορφη από κοντά απ’ ό,τι την βλέπεις στις φωτογραφίες. Βέβαια, εδώ οφείλουμε να πούμε πως εάν θέλεις κάτι ήρεμο, το Ναυάγιο σίγουρα δεν είναι η παραλία που πρέπει να επισκεφτείς.

Γαλάζιες Σπηλιές

H πρόσβαση γίνεται μόνο μέσω θαλάσσης και πραγματικά αξίζει 1000%! Πρόκειται για ένα απ’ τα πιο γνωστά φυσικά αξιοθέατα του νησιού, με περίεργους γεωλογικούς σχηματικούς που έχουν δημιουργήσει μια σειρά από σπήλαια. Κάποιες σπηλιές μάλιστα είναι τόσο μεγάλες που τα καραβάκια μπαίνουν μέσα σ’ αυτές!

Αυτοί είναι οι 22 ασφαλέστεροι προορισμοί στην Ευρώπη απ’ τον κορονοϊό! 

Νότια πλευρά της Ζακύνθου

Η νότια πλευρά του νησιού διαθέτει τις πιο όμορφες παραλίες και εκεί βρίσκεται και το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου όπου σκοπός του είναι να προστατεύσει τις θαλάσσιες χελώνες careta-careta.

Στις περισσότερες παραλίες αυτής της πλεύρας βγαίνουν οι careta-careta και κάνουν φωλιές, με τις πιο φημισμένες να είναι η παραλία Γέρακας και το Καλαμάκι.

Η παραλία Γέρακας αποτελεί μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού με το τοπίο και τα νερά να μαγεύουν ακόμα και τον απαιτητικό!

Στην παραλία εφαρμόζονται τα πιο αυστήρα μέτρα για την προστασία της careta- careta: Δεν υπάρχουν beach bar και απογορεύεται η προσέλευση μετα τη δύση του ηλίου.

Πριν τον Γέρακα, θα συναντήσεις πολλές ακόμα παραλίες τις οποίες αξίζει να επισκεφθείς, όπως το Πόρτο Ζόρο και Πόρο Ρώμα, αλλά και την παραλία Μπανάνα και Άγιος Νικόλαος  στις οποιές μπορείς να κάνεις και θαλάσσια σπορ.

Το Καλαμάκι είναι μια όμορφη παραλία, που αποτελεί τη συνέχεια του Λαγανά. Έχει άμμο, ρηχά και καταγάλανα νερά και δεν θα συναντήσεις την πολυκοσμία που βρίσκεις στον Λαγανά.

Στη βόρεια πλεύρα του νησιού αξίζει να επισκεφθείς τις παραλίες Αλυκές και Αλικάνα, που έχουν πανέμορφα πεντακάθαρα και ρηχά νερά, ιδανικές για οικογένειες και θαλάσσια σπορ.

Τι άλλο περιμένεις για να κλείσεις το εισιτήριο σου για Ζάκυνθο;;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

15+1 νησιά χωρίς πολύ κόσμο για low profile διακοπές!

Photos: Διονυσία Κερατιώτη

Το άρθρο Οι προτάσεις μας για covid-free διακοπές στη Ζάκυνθο τον Σεπτέμβρη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα