«Οι τιμές αυξάνονται και εδώ. Όμως, επιπλέον οι δικοί μας άνθρωποι σκοτώνονται»: Η Olena Zelenska μιλά για τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει ο πόλεμος στην Ουκρανία σε πολλές χώρες του κόσμου

11:45 4/9/2022 - Πηγή: iPop

Η Olena Zelenska, σύζυγος του προέδρου της Ουκρανίας,Volodymyr Zelenskyy, παραχώρησε μία συνέντευξη στην εκπομπή Sunday του BBC και αναφέρθηκε στις οικονομικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει ο πόλεμος στην Ουκρανία σε πολλές χώρες του κόσμου, λέγοντας πως «όπως οι Βρετανοί μετρούν πένες, έτσι οι Ουκρανοί μετρούν θύματα».

Στη διάρκεια της συνέντευξης, η οποία κινηματογραφήθηκε στο Κίεβο, η Olena Zelenska θέλησε να τονίσει ότι ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη βρίσκεται σε ενεργειακή κρίση, η Ουκρανία

βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των ρωσικών επιθέσεων.

Olena Zelenska: Σπάνια συνέντευξη της Πρώτης Κυρίας της Ουκρανίας εν καιρώ πολέμου

Η συνέντευξη της Olena Zelenska στο BBC

«Καταλαβαίνω ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Αλλά επιτρέψτε μου να τονίσω ότι την εποχή της πανδημίας του Covid-19, που είναι ακόμα μαζί μας, όταν έγιναν αυξήσεις των τιμών, επηρεάστηκε στον ίδιο βαθμό και η Ουκρανία. Οι τιμές αυξάνονται και εδώ. Όμως, επιπλέον οι δικοί μας άνθρωποι σκοτώνονται. Έτσι, όπως μετράτε τις πένες στον τραπεζικό σας λογαριασμό ή στην τσέπη σας, και εμείς κάνουμε το ίδιο, μετρώντας όμως τις απώλειές μας», είπε χαρακτηριστικά η πρώτη κυρία της Ουκρανίας.

«Πέθανε κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού μαζί με τον παππού της»: Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας αποκαλύπτει τις ιστορίες των παιδιών που χάνουν άδικα τη ζωή τους στον πόλεμο

Τα λόγια της Olena Zelenska απηχούν ένα από τα μηνύματα που τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας τις τελευταίες ημέρες της θητείας του, εν μέσω ζοφερών προειδοποιήσεων για την άνοδο των λογαριασμών ενέργειας αυτόν τον χειμώνα.

Κατά την τελευταία επίσκεψή του στο Κίεβο τον περασμένο μήνα, ο Boris Johnson είχε πει χαρακτηριστικά: «Αν εμείς πληρώνουμε αυξημένους λογαριασμούς εξαιτίας των ενεργειών του Vladimir Putin, ο λαός της Ουκρανίας πληρώνει με το αίμα του».

Όπως πρόσθεσε η πρώτη κυρία της Ουκρανίας, είναι δύσκολο για τον κόσμο να καταλάβει τον αντίκτυπο του πολέμου στον ουκρανικό λαό και αναφέρθηκε στο βίντεο ενός Ουκρανού αγοριού που φαινόταν να κλαίει περνώντας τα πολωνικά σύνορα τον Μάρτιο.

«Νομίζω ότι οι μπαμπάδες και οι μητέρες που παρακολουθούσαν αυτό το βίντεο δεν θα μπορούσαν παρά να ξεσπάσουν σε κλάματα. Πάντα βάζω τον εαυτό μου στην κατάστασή τους και νομίζω ότι όλοι – κάθε άνθρωπος στον κόσμο θα ένιωσε το ίδιο», είπε η κ. Zelenska.

«Γι’ αυτό πρέπει να πούμε αυτές τις ιστορίες, να δείξουμε αυτές τις ιστορίες, γιατί αυτά είναι τα πρόσωπα ενός πολέμου. Όχι ο αριθμός από τις βόμβες που πέφτουν, ούτε τα ποσά που ξοδεύονται, αλλά οι ανθρώπινες ιστορίες – και υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες ιστορίες παγκοσμίως».

Portrait of Bravery: Η Olena Zelenska φωτογραφίζεται για την Vogue στην βομβαρδισμένη Ουκρανία και δίνει την δική της ξεχωριστή μάχη

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Οι τιμές αυξάνονται και εδώ. Όμως, επιπλέον οι δικοί μας άνθρωποι σκοτώνονται»: Η Olena Zelenska μιλά για τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει ο πόλεμος στην Ουκρανία σε πολλές χώρες του κόσμου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα